Služen parastos za radnike RiTE Ugljevik poginule u Odbrambeno-otadžbinskom ratu

Datum:

Share post:

Danas je u krugu preduzeća RiTE Ugljevik služen parastos za četrdesetšest radnika Rudnika i termoelektrane koji su, kao borci Vojske Republike Srpske, poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Parastosu, koji se tradicionalno služi uočI Dana preduzeća i krsne slave Svetog Stefana Dečanskog, prisustvovali članovi Uprave RiTE Ugljevik, porodice palih boraca, kao i predstavnici opštine Ugljevik, policije i vojske. Nakon parastosa, na spomenik palim borcima u krugu Preduzeća položeni su vijenci.

„RITE Ugljevik vodi kontinuiranu brigu o porodicama poginulih boraca koji su bili radnici našeg preduzeća. Od rata do danas 154 člana porodica poginulih boraca zasnovalo je radni odnos u RiTE Ugljevik. Sve porodice naših poginulih radnika stambeno su zbrinute, a njihova djeca su stipendirana tokom školovanja“, izjavio je Slobodan Marković, izvršni direktor za opšte i pravne poslove u RiTE Ugljevik.

„Dan preduzeća se obilježava 24. novembra, jer je 1995. godine, samo tri dana nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, preduzeće RiTE Ugljevik ponovo pokrenulo proizvodnju“, dodao je Marković.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ: Novo lice SDS – Nešković na prvom mjestu za Dom naroda BiH

MILIČEVIĆ: Imamo svoju listu za Dom naroda BiH i na prvom mjestu je Želimir Nešković Danas je u Banjoj...

BILJANA GRBOVIĆ, savjetnik u roditeljstvu: „Moguće je odgojiti dete koje može da bude duboko duševno biće, biće ljubavi“ (video)

U bijeljinskoj Biblioteci "Filip Višnjić", ove semice organizovano je besplatno predavanje "Kako da vaspitate dijete bez kritikovanja" održala...

Saudijci dobijaju fantastične automobile zbog istorijske pobjede (foto)

Svi reprezentativci Saudijske Arabije dobiće spektakularni primjerak automobila Rols-Royce Phantom nakon sjajnog prvog meča na Svjetskom prvenstvu u...

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Produžen rok za isplatu subvencija za đačke karte

PETROVIĆ: Produžen rok za isplatu subvencija za đačke karte Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Biheljine je rekao da je do sada...