BHRT ne može sublicencirati prava za SP Katar RT RS

Datum:

Share post:

  1. Na svom portalu RTRS se oglasila povodom činjenice da gledaoci sa prostora Republike Srpske neće moći vidjeti gotovo trećinu utakmica sa Mundijala u Kataru. Napisali su:

Građani Republike Srpske nisu u mogućnosti da uživo prate sve utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru. BHRT je odbio sublicenciranje prava prenosa, odnosno kupovinu pojedinih utakmica RTRS-u.

 Od BHRT-a koji je kupio televizijska prava za SP u Kataru, RTRS je 18. februara 2022. godine tražila da kupi sublicencu, odnosno prava prenosa pojedinih utakmica, što je 28. marta 2022. godine odbijeno, uz obrazloženje da „BHRT ne može sublicencirati prava za SP Katar RTRS-u“.

Iako je pravo prenosa dijela utakmica RTRS-u odbijeno, kasnije je objavljeno je da BHRT neće prenositi sve utakmice, već da će 18 utakmica uživo prenositi platforma BH Telekoma Moja TV, koja je dostupna samo pretplatnicima BH Telekoma.

To znači da skoro trećina od ukupno 64 prenosa uživo neće biti dostupna na čitavoj teritoriji BiH, već samo pretplatnicima BH Telekoma, iako je prethodno odbijena sublicenca RTRS-u, koja ima pokrivenost na čitavoj teritoriji BiH.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

„VIDI TV“ poklanja Bijeljini koncert Halida Bešlića (foto)

Viditv započinje promotivne aktivnosti u svrhu informisanja građana BiH o digitalizaciji TV signala zemaljskog emitovanja nacionalnih i lokalnih...

Direktor Garantnog fonda ne želi auto staro četiri godine

– Direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar zamjenio je luksuzni automobil star četiri godine još luksuznijim, pod...

SNSD u Bijeljini održao sjednicu Gradskog odbora (foto)

Večeras (ponedjeljak, 05. decembar 2022.) je održana 6. sjednica GO SNSD Bijeljina na kojoj je usvojen Izvještaj Gradskog...

Gasovod IZGRAĐEN, a gas NE TEČE kroz Bijeljinu! ZAŠTO?

Gasovod izgrađen, a gas ne teče: Evo kada će Bijeljina moći da koristi plin Gasovod je još prije nekoliko...