Sedma sezona projekta „U zdravoj školi zdrava djeca“

Datum:

Share post:

Vienna osiguranje VIG poziva učenike svih osnovnih škola s područja BiH da, u saradnji sa nastavnicima, roditeljima/starateljima ili samostalno, osmisle i od reciklažnog otpada izrade kreacije, snime ih i prijave se za učešće u sedmoj sezoni projekta „U zdravoj školi zdrava djeca“ pod nazivom „ReciKreiramo Danas za bolje Sutra“. Namjera ovogodišnje sezone je da zajednički damo doprinos u zaštiti nam jedinog životnog prostora kojeg imamo – naše okoline i planete Zemlje.

Najboljih pet timova prema izboru publike na društvenim mrežama imat će priliku da na centralnoj modnoj reviji u Sarajevu prezentira svoje kreacije. Stručni žiri će proglasiti tri prvoplasirana tima i dodijeliti im vrijedne novčane nagrade.

Način izrade i vrsta kreacija nisu definisani, nego su prepušteni kreativnosti i domišljatosti školaraca, a sve u cilju da pružimo priliku mladim da, na svoj način viđenja i komuniciranja te kroz svoj umjetnički izražaj, nominiraju prijedloge korištenja reciklažnog otpada te s tim povezane zaštite životne sredine.

Broj timova i broj članova tima nije ograničen nego se ostavlja na izbor učesnicima projekta.

KAKO SE PRIJAVITI?

1. Snimite svoje kreacije u video formatu u trajanju do dvije minute.

2. Snimke pošaljite najkasnije do 28.04.2023. putem e-maila info@viennaosiguranje.ba ili u inbox Facebook stranice Vienna osiguranja VIG.

3. Uz video obavezno dostaviti popunjen i ovjeren prijavni obrazac koji se nalazi na linku

KADA I KAKO ĆEMO ODABRATI NAJBOLJE?

Pristigli video snimci će početkom maja biti objavljeni na profilima društvenih mreža Vienna osiguranja VIG gdje će publika glasanjem izabrati pet najboljih školskih timova koji će svoje kreacije predstaviti na modnoj reviji u Sarajevu. Tom prilikom stručni žiri u sastavu modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad, model Džejla Glavović Očuz i direktorica Vienna osiguranja VIG Sabina Mujanović, ocjenjivat će inovativnost i kreativnost školskih timova te proglasiti tri prvoplasirana tima.

*Prijave/videa koja budu pristigla bez popunjenog i ovjerenog formulara, odnosno bez saglasnosti roditelja/staratelja i nastavnika, neće biti razmatrani.

A NAGRADE SU…

Vienna osiguranje VIG obezbjeđuje novčane nagrade za tri prvoplasirane ekipe, i to 2.000 KM za prvo mjesto, 1.000 KM za drugo mjesto i 500 KM za treće mjesto.

Ne propustite učestvovati i u ovoj sezoni projekta „U zdravoj školi zdrava djeca“, jer ovog puta možda baš vi budete prvoplasirani.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: viennaosiguranje.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: U Banji Dvorovi otvorena II međunarodna likovna kolonija (foto)

Večeras je u restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi svečano otvorena II međunarodna likovna kolonija u organizaciji...

SPKD „PROSVJETA“ IZ LOPARA NASTUPILO NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU

NASTUP NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Lopara je učestvovalo na 12. Smotri...

U Zvečanu ima ranjenih, KFOR stoji ispred opštine

U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika Kfora i srpskog naroda ima mnogo povređenih sa obe strane, javlja...

„KOSOVO JE SRCE SRBIJE“: Novak poslao moćnu poruku nakon meča (foto)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, a nakon pobjede protiv Aleksandara Kovačevića...