OSTOJIĆ O OSLOBAĐAJUĆOJ PRESUDI ZA ZLOČINE NA KAZANIMA

Datum:

Share post:

Predsjednik Boračke organizacije /BORS/ Republike Srpske Radan Ostojić smatra da se oslobađajućom presudom Samiru Bejtiću za zločine na Kazanima pravosudni sistem ruga srpskim žrtvama.

Time se, istakao je Ostojić, potvrđuje teza da samo za ubijene Srbe u BiH pravda nije dostižna.

On je istakao da je u pitanju selektivan pristup i pravdom i da se pokušava u djelo sprovesti davno zacrtani cilj da su Srbi na prostoru na kome su vijekovima živjeli bili agresori, a druga dva naroda žrtve te agresije.

„Pravosudni sistem u BiH je ustanovljen da samo sudi Srbima, te da ih osuđuje na višegodišnje kazne, a da pripadnike druga dva naroda oslobađa svih optužbi“, rekao je Ostojić Srni.

Prema njegovim riječima, ovaj slučaj je dokaz da apsurdna državna tvorevina ne može imati objektivan, nepristrasan i pravičan pravosudni sistem, već sistem koji je suprotnost svemu.

Apelaciono vijeće Vrhovnog suda Federacije BiH potvrdilo je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Samir Bejtić oslobođen optužbi za ratni zločin počinjen nad Srbima na Kazanima.

U optužnici se navodi da je Bejtić, kao pripadnik Desete brdske brigade Armije BiH, 1993. godine učestvovao u premlaćivanju Ergina Nikolića i Duška Jovanovića, nakon čega ih je sa grupom vojnika i Mušanom Topalovićem Cacom odvezao na lokalitet Boguševca, gdje su u zemunici nastavili zlostavljanje, a potom ih ubili.

Optužen je bio i da je, između ostalog, 25. decembra 1992. ubio Zorana Vučurevića na Kazanima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predstavnici Privredne komore RS i PPK Bijeljina posjetili firmu „Rakić Komerc“ iz Batkovića

"Rakić Komerc" iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom...

BIJELJINA: Otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture (foto, video)

U Bijeljini je danas otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“. Sajam ove godine okuplja 88...

LOPARE: Predstavljen projekat promocije poljoprivrednih potencijala Opštine (foto)

Prezentacija projekta pod nazivom „Promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala opštine Lopare“, koji realizuje Turistička organizacija opštine Lopare, u...

STANIVUKOVIĆ O “PUTU“ IGORA RADOJIČIĆA: „Šta god drugi rade, neka im je srećno i neka idu putem kojim smatraju da trebaju ići“ (foto)

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, prokomentarisao je, formiranje pokreta "Svojim putem", na čijem čelu će biti Igor Radojičić, bivši...