SAVJETNIK PETROVIĆ: Poslije dvije godine prekrajamo narodnu volju – krupnija opstrukcija od onih koje skupštinska većina navodi (foto,video)

Datum:

Share post:

Politička igranka u Bijeljini u punom jeku.  Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević tvrdi da, zbog opstrukcija gradonačelnika Ljubiše Petrovića, nije u mogućnosti da sazove redovnu sjednicu. Iz Gradske uprave odgovaraju: „Sam referendum je opstrukcija gradske uprave, mi sve radimo po zakonu“.

Predsjednik Skupštine Bijeljine Aleksandar Đurđević tvrdeći da, zbog gradonačelnika, ne može da sazove sjednicu, smatra da je sve zapelo kod izvještaja o radu Gradske uprave za proteklu godinu.

„Na dnevnom redu se trebalo naći program izgradnje komunalne infrastrukture, programi održavanja saobraćajnica, program primjene strategije razvoja, povećanje određenih stavki koje se odnose na djecu u privatnim vrtićima, na novorođenčad i sve druge važne.

Sve je to sada na čekanju, zato što jednostavno gradonačelnik to drži u svom kabinetu i ne želi da dostavi Skupštini grada“, naveo je Đurđević. 

Iz bijeljinske gradske uprave ekspresan odgovor.

„Zakonski rok da se minimum jednom u dva mjeseca mora održati skupština, a mi smo 8. februara imali skupštinu i nijedan zakon nije prekršen u ovom slučaju. Čekamo materijale nekih odjeljenja i kada budemo imali sve prijedloge odluka i materijale za skupštinu mi ćemo odmah uputiti u skupštinsku proceduru“, rekao je savjetnik gradonačelnika Radiša Petrović.

Radiša Petrović, savjetnik gradonačelnika Bijeljine

Iz Gradske uprave ističu da Đurđević samim zalaganjem za opoziv gradonačelnika opstruiše rad lokalne administrracije na uštrb građana.

„Nebitno trošenje budžetskih sredstava da poslije dvije godine prekrajamo narodnu volju to je sigurno jedna krupna opstrukcija, mnogo veća od ove što je naveo predsjenik Skupštine, jer smo mi u prethodne dvije godine dostavljali materijale i većina ovih odluka koje su dobre za grad i građane upućena je od gradonačelnika i Gradske uprave“, rekao je Petrović.

Na pitanje da li će, ako opoziv ne prođe, kao jedan od glavnih zagovornika referenduma, pokazati odgovornost i prema gradu i građanima i podnijeti ostavku na mjestu predsjednika lokalnoig parlamenta, Đurđević kaže:

„Kao što opoziv ima zakonske mehanizme tako i nakon opoziva i gradonačelnik ima mehanizme da raspusti skupštinu, o tome će raspravljati skupština i ja ću poštovati svaku odluku“, rekao je Đurđević.

Podsjećamo, referendum o opozivu gradonačelnika zakazan je za 19. mart.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com/desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...