ŠAROVIĆ: SDS neće podržati najavljeno pokretanje vitalnog nacionalnog interesa u NS RS

Datum:

Share post:

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović danas je izjavio da ova stranka neće podržati najavljeno pokretanje vitalnog nacionalnog interesa u Narodnoj skupštini Republike Srpske zbog odobravanja agremana njemačkom ambasadoru u BiH bez konsenzusa u Predsjedništvu BiH.

Šarović je u Istočnoj Ilidži rekao da SDS još nije odlučio da li će učestvovati na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske povodom izjave srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika o štetnosti po vitalni nacionalni interes Srpske odluke o davanju agremana njemačkom ambasadoru ili će na drugi način izraziti svoj stav po ovom pitanju.

On je ocijenio da bi eventualno uskraćivanje agremana njemačkom ambasadoru u BiH bio akt protiv Njemačke, koja bi sigurno odgovorila uvođenjem recipročnih mjera BiH.

-Recipročne mjere znače problem za sve nas. Doći će u pitanje i vizni režim i radne dozvole za desetine hiljada naših ljudi, mnoge kompanije moraće da prekinu obavljanje svojih radova u Njemačkoj, a više stotina naših kompanija iz drvne, hemijske, tekstilne i mnogih drugih industrija moraće da obustave svoje isporuke – rekao je Šarović na konferenciji za novinare.

TESTNA REKLAMA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je odluku o davanju agremana njemačkom ambasadoru u BiH, koja je usvojena bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva 2. septembra, proglasio veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske i pozvao narodne poslanike da se izjasne.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske primljen je Dodikov zahtjev za sazivanje posebne sjednice parlamenta radi izjašnjavanja o njegovoj izjavi o ovoj odluci.

Prema Ustavu BiH, Narodna skupština Republike Srpske razmatra izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH i, ukoliko je deset dana od dana prosljeđivanja potvrdi dvotrećinskom većinom, osporena odluka Predsjedništva BiH ne stupa na snagu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas je Sveti Sava, školska slava

Savindan se obeležava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske...

Ako imate Samsung Galaxy telefon ažurirajte Galaxy Store

​Istraživači kompanije NCC Group, koja se bavi sajber bezbjednošću, otkrili su ranjivosti u Galaxy Store aplikaciji, koja je...

AGRO SAVJET: Plodored u povrtarskoj proizvodnji

Plodored je organizovano smenjivanje povrtarskih usjeva na istoj parceli u toku određenog broja godina, obično 3 do 7...

SERVISNE INFORMACIJE za 27. januar: Prekidi u snabdijevanju električnom energijom

Prema najavama iz „Elektro-Bijeljina“ a.d. Bijeljina, planirana isključenja za danas su: korisnici koji se napajaju električnom energijom sa trafostanice...