ŠAROVIĆ: Republika Srpska će biti zemlja jednakih šansi

Datum:

Share post:

„Energetski sektor, Elektroprivredu i zavisna preduzeća ćemo postaviti na zdrave noge, jer to je potrebno Republici Srpskoj“, izjavio je Mirko Šarović, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Hercegovina ima najznačajnije energetske resurse u Srpskoj, od nje ima koristi samo partijska oligarhija, a Hercegovci se raseljavaju, rekao je Šarović.

„Mislim da je došao kraj ovakvom načinu upravljanja u elektro-energetskom sektoru, i nova struktura vlasti mora dramatično da promijeni poslovanje u Elektroprivredi. Neće korist izvlačiti samo jedna partija, njihova stranačka vojska i njihovi tajkuni, već korist mora imati čitava Hercegovina i svi građani na jednak način“ dodao je Šarović.

TESTNA REKLAMA

Ustavna obaveza Predsjednika Republike jeste da oličava jedinstvo građana, a Bileća je primjer da to nemamo, jer je to opština u koju funkcioneri Srpske zaobilaze jer lokalnu vlast ima druga politička opcija, izjavila je Jelena Trivić, kandidat za Predsjednika Republike Srpske.

„Moramo osloboditi Republiku Srpsku kao što je na lokalnim izborima načelnik Vujović oslobodio Bileću jedne korumpirane oligarhije. Ono što je u cijeloj Hercegovini veliki problem koji upada u oči svaki put kada dođem, jeste da su putevi u katastrofalnom stanju. Energetski sektor je poligon za izvlačenje novca u privatne džepove, a morao bi da bude razvojni potencijal“ rekla je Trivićeva.

Bileći treba odgovorna vlada koja će da obrati pažnju na nju, a Hercegovini treba vlada koja će je gledati kao i sve druge dijelove Republike Srpske, rekao je Vukota Govedarica, nosilac liste SDS za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici 9.

„Sa pobjedom Jelene Trivić mi ćemo imati jednu respektabilnu vladu koja će uvažiti sve ono što nije uvaženo u proteklom periodu. Zajedno sa novom vladom možemo i u Bileći možemo napraviti ozbiljan program kako i na koji način da izađemo iz svih problema koje je prethodna vlast ostavila. Ja sam uvjeren u pobjedu Jelene Trivić i Mirka Šarovića, koji je pokazao da u Sarajevu zna da pravi rezultate za Republiku Srpsku u Sarajevu“, poručio je Govedarica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...