Samsung uvodi opciju za zaštitu podataka tokom popravke telefona

Datum:

Share post:

​Nakon uspješnog pilot programa u Koreji, Samsung je počeo da uvodi „Režim održavanja“ za Galaxy uređaje širom svijeta, kako bi pomogao korisnicima da zaštite osjetljive podatke kada daju svoje pametne telefone na popravku u servise.

Ovaj novi sistem bi trebalo da ublaži zabrinutost korisnika u takvim situacijama da niko ne može da pristupi njihovim podacima ili da ih kopira, čak ni sa fizičkim pristupom uređaju.

„Cijeli naš život je na našim telefonima, od informacija o kreditnim karticama do porodičnih fotografija“, rekao je Samsungov potpredsjednik i šef bezbjednosti Seungvon Šin najavljujući novu funkciju.

„Sa Režimom održavanja dajemo dodatnu sigurnost da korisnici Galaxy-ja mogu da sačuvaju svoju privatnost, čak i ako nekom predaju svoj telefon.“

TESTNA REKLAMA

Novi režim je dostupan u podešavanjima, u meniju „Njega baterije i uređaja“. Kada se uključi, režim je aktivan nakon ponovnog pokretanja uređaja. Na taj način se kreira pomoćni korisnički nalog na uređaju, potpuno izolovan od svih aplikacija koje je vlasnik telefona instalirao, sačuvanih podataka i sistemskih fajlova.

Time su fotografije, dokumenti i poruke povezane sa vlasničkim nalogom nedostupni novom korisniku.

Samsung i dalje preporučuje pravljenje rezervne kopije vrijednih ličnih podataka kako bi se osiguralo da se oni mogu povratiti ako se uređaj pokvari tokom servisiranja.

Režim održavanja će omogućiti serviserima da izvrše bilo koju radnju koju treba da izvrše u kontekstu popravke, kao što je testiranje funkcija uređaja, pokretanje sistemskih aplikacija, preuzimanje softvera iz Galaxy Storea itd, prenosi Informacija.rs.

Kada se uređaj vrati vlasniku i on unese svoju lozinku za nalog, drugi nalog, kreirani podaci i aplikacije instalirane u režimu održavanja se automatski brišu.

Režim održavanja neće odmah stići do svakog Galaxy telefona u svijetu, s obzirom da Samsung planira da postepeno uvode novu funkciju. Prioritet će imati modeli serije Samsung Galaxy S21 i S22, tako da će oni prvi dobiti ovu funkciju. Uvođenje nove funkcije će se nastaviti tokom 2023. godine, na više Galaxy modela, ali Samsung još uvijek nije objavio listu modela koji će dobiti ovu funkciju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: informacija.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dragan Marinković Maca: „Da li smo komični u svojoj tragičnosti ili tragični u svojoj komičnosti, vječno pitanje…“ (video)

Dragan Marinković Maca, poznati srpski glumac i reditelj, bio je gost portala Dešavanja u Bijeljini u emisiji "Razgovor...

Koncert Dženana Lončarevića na otvaranju Brčko City Parka

Najveći retail park u Bosni i Hercegovini, otvara se 8.12.2022. godine. Na preko 28 000 kvadrata, sa 450...

POBJEDA KOŠARKAŠICA LAVOVA U PETOM KOLU PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE

Nakon kraće pauze uslovljene reprezentativnim obavezama u kvalifikacijama za Eurobasket, u vikendu za nama nastavljeno je Prvenstvo Bosne...

Google Play Store dobija dvije korisne funkcije

​Prema izveštajima, kompanija Google sprema dosta novih kul opcija, odnosno funkcija, koje će implementirati u Play Store. Sada...