PU Bijeljina sprovodi kampanju o upotrebi pirotehničkih sredstava

Datum:

Share post:

Kako bi novogodišnji i božićni praznici prošli na miran i dostojanstven način, Policijska uprava Bijeljina organizovala je čitav niz preventivnih aktivnosti.

Jedna od tih aktivnosti jesu i edukativna predavanja u školsko – obrazovnim ustanovama kojom prilikom će učenici, roditelji i nastavnici, biti informisani o mogućim posledicama koje nastaju nestručnim rukovanjem pirotehničkim sredstvima , ali i o odredbama Zakona koji sankcionišu upotrebu nedozvoljenih pirotehničkih sredstava.

Petarde i ostali pirotehnički rekviziti nisu igračke, nego male bombe, koje u dječijim rukama mogu izazvati nesreću i zato ih ne treba poklanjati djeci. Kod 70% povreda nastalih upotrebom pirotehnike stradaju prsti ruku, dok opekotine lica i ozljede očiju, usta i nosa, te oštećenje sluha, čine preostalih 30%.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na roditelje da djecu upoznaju sa mogućim posledicama nestručne upotrebe pirotihničkih sredstava, da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika.

TESTNA REKLAMA

"Nizom preventivnih aktivnosti koje preduzima Policijska uprava Bijeljina, želimo doprinijeti da predstojeći novogodišnji i božićni praznici proteknu u miru i bez neželjenih posledica", navode u PU Bijeljina

Izvor: bijeljina.org

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...