PROTEST STEVE LAZIĆA, vlasnika BP ''Dragstes'' ispred ''Elektro-Bijeljine'' (foto,video)

Datum:

Share post:

Stevo Lazić, vlasnik BP „Dragstes“, danas je protestovao ispred „Elektro-Bijeljine“ protiv „Nešković“ kompanije. Kako Lazić kaže, već određeno vrijeme BP „Dragstes“ ima ogromnih problema sa „Nešković“ kompanijom i da su ljudi došli do neuredne dokumentacije.

„Moj pokojni otac je bio privatnik, a ja sam naslijedio njegov posao i ostalu imovinu. Više puta smo se obraćali i „Elektrodistribuciji“ da je došlo do greške i izdavanja saglasnosti prema kompaniji „Nešković“. Oni nisu imali sluha prema našim obraćanjima. Samo su nas pismeno obavještavali par puta. Imamo „Izjašnjavanje o vlasništvu nad DV 10 kV“ od 7. novembra, gdje oni nama kažu „Lazić u Gornjem Crnjelovu koja je u vlasništvu Dragstes DOO“ .

Dalje, kompanija „Nešković“, 28.1.2020. godine opet kida dalekovod i ruši, gdje izlazi opštinska inspekcija Grada Bijeljina i nalaže vraćanje u prvobitno stanje i kontrolu izdavanja saglasnosti „Elektro-Bijeljini“.

TESTNA REKLAMA

Tada je „Elektro“ je vratila u prvobitno stanje. Kompanija „Nešković“ je opet 13. maja počupala naš dalekovod, ali nam dosad niko ne izlazi u susret“, rekao je Lazić.

 
On ističe da im niko ne izlazi u susret i da od tada, poslije 40 godina, nemaju struju već rade sa agregatom. Lazić dodaje da im je „Elektro-distribucija“ navela da će, ukoliko otklone kvar na dalekovodu, doći da ih ponovo priključe na mrežu.

„Kako ja sam da vratim u prvobitno stanje koje je uplanjeno od 1995. godine, gdje je to moj pokojni otac radio mnogo godina. „Elektrodistribucija“ trenutno nudi da prebacim struju od „Termoelektrane“ do Crnjelova o trošku narodnih para. Po ovome što smo dosad vidjeli, oni razbacuju društvene pare i mi ne bi došli u ovu situaciju kad bi trošili svoj novac. Više puta smo se obraćali, ništa nisu sporili. Kad je ranije došlo do kidanja, oni su sanirali istog momenta ne pozivajući se tad u tom periodu na član Zakona. Sad kažu – kad mi osposobimo dalekovod, da će nas priključiti“, objašnjava Lazić.

Lazić navodi da je struja ugašena po nalogu Dragiše Maksimovića, a da je v.d. direktor „Elektro-Bijeljine“ Vaso Arsenović bio 13. maja na licu mjesta, gdje ga Lazić lično pitao na osnovu čega ih skida s mreže i da na to nije dobio odgovor.
„Danas pojedinci dolaze i ruše kako ko želi. Ja dalje nastavljam borbu, sve dok ne vratim imovinu pokojnog oca u prvobitno stanje“, zaključio je Lazić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...