PROTEST STEVE LAZIĆA, vlasnika BP ''Dragstes'' ispred ''Elektro-Bijeljine'' (foto,video)

Datum:

Share post:

Stevo Lazić, vlasnik BP „Dragstes“, danas je protestovao ispred „Elektro-Bijeljine“ protiv „Nešković“ kompanije. Kako Lazić kaže, već određeno vrijeme BP „Dragstes“ ima ogromnih problema sa „Nešković“ kompanijom i da su ljudi došli do neuredne dokumentacije.

„Moj pokojni otac je bio privatnik, a ja sam naslijedio njegov posao i ostalu imovinu. Više puta smo se obraćali i „Elektrodistribuciji“ da je došlo do greške i izdavanja saglasnosti prema kompaniji „Nešković“. Oni nisu imali sluha prema našim obraćanjima. Samo su nas pismeno obavještavali par puta. Imamo „Izjašnjavanje o vlasništvu nad DV 10 kV“ od 7. novembra, gdje oni nama kažu „Lazić u Gornjem Crnjelovu koja je u vlasništvu Dragstes DOO“ .

Dalje, kompanija „Nešković“, 28.1.2020. godine opet kida dalekovod i ruši, gdje izlazi opštinska inspekcija Grada Bijeljina i nalaže vraćanje u prvobitno stanje i kontrolu izdavanja saglasnosti „Elektro-Bijeljini“.

Tada je „Elektro“ je vratila u prvobitno stanje. Kompanija „Nešković“ je opet 13. maja počupala naš dalekovod, ali nam dosad niko ne izlazi u susret“, rekao je Lazić.

 
On ističe da im niko ne izlazi u susret i da od tada, poslije 40 godina, nemaju struju već rade sa agregatom. Lazić dodaje da im je „Elektro-distribucija“ navela da će, ukoliko otklone kvar na dalekovodu, doći da ih ponovo priključe na mrežu.

„Kako ja sam da vratim u prvobitno stanje koje je uplanjeno od 1995. godine, gdje je to moj pokojni otac radio mnogo godina. „Elektrodistribucija“ trenutno nudi da prebacim struju od „Termoelektrane“ do Crnjelova o trošku narodnih para. Po ovome što smo dosad vidjeli, oni razbacuju društvene pare i mi ne bi došli u ovu situaciju kad bi trošili svoj novac. Više puta smo se obraćali, ništa nisu sporili. Kad je ranije došlo do kidanja, oni su sanirali istog momenta ne pozivajući se tad u tom periodu na član Zakona. Sad kažu – kad mi osposobimo dalekovod, da će nas priključiti“, objašnjava Lazić.

Lazić navodi da je struja ugašena po nalogu Dragiše Maksimovića, a da je v.d. direktor „Elektro-Bijeljine“ Vaso Arsenović bio 13. maja na licu mjesta, gdje ga Lazić lično pitao na osnovu čega ih skida s mreže i da na to nije dobio odgovor.
„Danas pojedinci dolaze i ruše kako ko želi. Ja dalje nastavljam borbu, sve dok ne vratim imovinu pokojnog oca u prvobitno stanje“, zaključio je Lazić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...

Jednoglasna podrška izvještaju o radu Boračke organizacije Ugljevika – Usvojena odluka o raspisivanju izbora u lokalnoj Boračkoj organizaciji

Na današnjoj redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine Boračke organizacije Ugljevika jednoglasno je podržan izještaj o radu za proteklu godinu. Delegati...

Delegacija RiTE Ugljevik na Samitu energetske budućnosti “SET Trebinje 2023”

Delegacija RiTE Ugljevik, na čelu sa direktorom Dikom Cvjetinovićem, učestvuje na ovogodišnjem regionalnom Samitu energetske budućnosti SET Trebinje...