Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, najavio je da će svi bijeljinski osnovci, od petog do devetog razreda, dobiti nove besplatne udžbenike finansirane iz budžeta Grada Bijeljina, dok će za učenike od prvog do četvrtog razreda, besplatne udžbenike obezbjediti resorno ministarstvo.

Gradonačelnik je, takođe, najavio da će stare udžbenike pokloniti djeci iz opština i gradova koje nisu u mogućnosti da finansiraju udžbenike za osnovce, kako bi pokazali solidarnost i bili primjer ostalima.

„Pokazaćemo solidarnost prema učenicima osnovnih škola iz drugih opština i gradova koji nemaju mogućnost da obezbjede besplatne udžbenike. Spremni smo da u razgovoru sa rukovodstvom tih opština i gradova podijelimo udžbenike i budemo solidarni, jer ulagajući u obrazovanje, ulažemo u našu sadašnjost i budućnost“, rekao je Petrović, te dodao da će Grad Bijeljina svake godine sprovoditi javnu nabavku putem koje će učenici dobijati besplatne udžbenike. 

S obzirom da će udžbenici koje osnovci dobiju (od petog do devetog razreda) biti proslijeđeni u druge opštine i gradove, Grad Bijeljina upućuje molbu osnovcima da sačuvaju udžbenike, koliko je to moguće, te da ih nakon upotrebe vrate kako bi pomogli drugarima iz okolnih opština i gradova. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име