Ozelenjeno dvorište bijeljinskog Dnevnog centra za djecu u riziku sa 106 sadnica (foto, video)

Datum:

Share post:

U skladu sa strateškim opredjeljenjem da do 2030.godine Bijeljina postane Grad budućnosti, Gradska uprava je u toku 2021. godine započela dugoročnu kampanju ozelenjavanja grada i urbanih područja pod sloganom „Ozelenimo Bijeljinu zajedno“.

U sklopu kampanje, Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, poklonio je 601 sadnicu (hrast, bor, javor, vrba, trešnja, jasen, smrča, smreka, bor, lavanda, šimšir, lovor višnja) koje će oplemeniti i ozeleniti prostore oko pet srednjih škola i Dnevnog centra za djecu u riziku u sklopu Centra za socijalni rad.

Kako je istakla Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, sadnju će vršiti učenici sa svojim profesorima čime će svako drvo dobiti svoje odjeljenje koje će biti zaduženo za njegu te sadnice do kraja svog školovanja.

TESTNA REKLAMA

„U okviru strateškog koncepta „Green Bijeljina“ i ove godine radimo sa partnerima na ozelenjavanju našeg grada. U Dnevnom centru za djecu u riziku danas ćemo ozeleniti dvorište, a to ćemo uraditi sa još pet srednjih škola u toku ovog mjeseca i time ćemo 601 sadnicu praktično posaditi u našem gradu i na taj način obogatitii grad zelenilom. Cilj jeste da djeca od malih nogu počnu da uče koliko je važno zaštititi životnu sredinu, koliko je važno da svi sadimo, da ne bacamo smeće i da jednostavno obraćamo pažnju na prirodu i da je čuvamo“, rekla je Todorovićeva.

Nevena Jovanović, rukovodilac Dnevnog centra za djecu u riziku izrazila je zahvalnost Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije za poklonjenih 106 sadnica koje su posadili sa mališanima koji borave u Dnevnom centru i sa mališanima iz vrtića „Petar Pan“.

„Ove sadnice će mnogo toga da nam doprinesu, jer smo mi od skoro počeli malo aktivnije da se bavimo našim dvorištem, a imamo razne ideje, posadili smo baštu“, kaže Jovanovićeva.

Marija Ilić, korisnica Dnevnog centra već pet godina, istakla je da je značaj današnje akcije da ozelene Dnevni centar, a prije svega, da pročiste kiseonik.

„Danas su nam bili drugari iz vrtića „Petar Pan“ sa kojima smo zajedno posadili drveće. Meni je ovde predivno, osjećam se super, ovde sam mogla da se izjasnim ako imam neke probleme. Naizlazimo na razumjevanje, druženje sa drugarima, a Dnevni centar pruža jako veliku podršku u životnim situacijama i u problemima kod kuće i mimo kuće“, rekla je Marija.

Zajedno sa mališanima iz vrtića „Petar Pan“ i korisnicima Dnevnog centra, Gradonačelnik Petrović je danas posadio drveće koje je uljepšalo dvorište Centra. Petrović je rekao da je izuzetno važno naučiti djecu da brinu o prirodi i drveću kako bi u budućnosti imali dobar odnos prema prirodi.

„Djecu od malih nogu učimo koliko je važno saditi drveće. Smatram da su veoma značajne ove zajedničke akcije i da našoj djeci prenesemo koliko je zaista važno da učestvuju u ozelenjavanju našeg grada i da se izborimo kad god to površina dozvoljava, da posadimo drvo“, rekao je Petrović, te najavio da je formirana Radna grupa ispred Grada na temu ekologije koja će prezentovati određene mjere o načinu prevazilaženja stepena zagađenosti vazduha koji je prisutan u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MILIĆEVIĆ: Budžet Opštine Šamac stabilan – realizuju se mnogobrojni projekti (foto, video)

Gost u Studiu 1 portala Dešavanja u Bijeljini i emisije Oko u Oko je bio Đorđe Milićević, načelnik...

BIJELJINA: ŽIVKOVIĆ NAPUSTIO RADNIK

Radnik iz Bijeljine ostao je bez standardnog prvotimca u jesenjem dijelu sezone, Dejana Živkovića. Ovaj dvadesetdvogodišnji fudbaler iza kojeg...

DODIK I KONAKOVIĆ (NiP) na utakmici u Laktašima razgovarali o formiranju Savjeta ministara BiH (foto)

Gledali utakmicu u Laktašima: Dodik razgovarao s Konakovićem o formiranju Savjeta ministara BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio...

Pandurević PROZVLA Milovanovića, on joj UZVRATIO : “LJUBE (Ljubiša Petrović) je taj koji po nalogu OPSTRUIŠE” (foto)

Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS-a, danas je na Twitteru komentarisala zagađenje u Bijeljini i tom prilikom prozvala...