OBRAĆANJE GRADONAČELNIKA BIJELJINE – KOMEMORACIJA SUZANI RAĐEN-TODORIĆ (foto,video)

Datum:

Share post:

Poštovani članovi porodice Rađen-Todorić, kolektive i direktore Radio-televizije BN, novinari i prijatelji naše Suzane, upućujem vam izraze najiskrenijeg saučešća.

Bijeljina se danas, nažalost, oprašta od svoje ugledne sugrađanke, velikog profesionalca i patriotkinje.

Duboko me je pogodila vijest o Suzaninoj smrti.

Suzana je bila uzor mnogim kolegama i veliki profesionalac u svom poslu, neko ko se borio za pravdu i istinu u vremenima kada je bilo teško razlikovati istinu od neistine.

Njeno dugogodišnje uredništvo u Radio-televiziji BN ostavilo je pečat na medijskom prostoru cjelokupnog regiona.          

Bila je jedinstvena, odmjereno ali istovremeno i odsječno obraćala se svakom sagovorniku, kao pravi virtuoz novinarstva dolazila je do istine kada bi na red došle goruće teme – one od velike važnosti za običnog čovjeka.

Suzana je bila na pijedestalu novinarstva koji je zaslužila svojim profesionalnim odnosom prema radnim zadacima i briljantnom rješavanju istih. Na najbolji način razumjela je važnost svog angažmana u borbi za objektivno novinarstvo i objektivno sagledavanje najsloženije, prije svega političke situacije u našoj zemlji, istovremeno, pokazujući tolerantnost i uvažavanje ka svakom sagovorniku!
Uvijek mi je bila čast i zadovoljstvo biti njen sagovornik. Ostala mi je neostvarena želja da budem Suzanin gost u emisiji Puls, gdje je maestralno opipavala puls svakog gosta, novinarskim umijećem dolazila je do istine i činjenica.

Kao čovjek i kao gradonačelnik još jednom iskazujem veliku žal zbog gubitka koji je, osim porodice Rađen-Todorić i njenih prijatelja, pretrpjela Bijeljina, ali i cijela Republika Srpska.

Suzanini ljudski i profesionalni kvaliteti su bili nemjerljivi, svi mi koji smo imali tu čast da je poznajemo ili sa njom sarađujemo, zadržaćemo sjećanje na nju kao na velikog borca za pravdu i istinu na medijskom nebu.

Teško je danas naći prave riječi za oproštaj od ljudske i profesionalne veličine poput Suzane, a još teže one koje bi njenim najbližima makar malo ublažile bol, ali mi ostaje na kraju da kažem, u ime Grada i cijele Semberije- bili smo i bićemo ponosni na našu Suzanu Rađen-Todorić i zauvijek ćemo čuvati sjećanje na nju jer ovakve ljudske veličine nikada ne umiru!

Vječna joj slava i hvala!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...