NASTAVLJA SE OSIPANJE: Petković napustio SDS

Datum:

Share post:

Petković istupio iz stranke: Za mene je SDS simbol Srpske, za njih Viza kartica

Jedini odbornik Srpske demokratske stranke u Skupštini grada Banjaluka Aleksandar Petković istupio je iz ove stranke, a o tome je obavjestio danas i rukovodstvo Skupštine grada gdje će ubuduće djelovati kao nezavisni odbornik.

On je na konferenciji za novinare rekao da mnogo stvari u SDS-u ne štima, da se godinama govori kako “jedna lasta ne čini proljeće”, ali da je ovu stranku napustilo jato kvalitetnih ljudi.

– Ovo je jedna od najtežih odluka u mom životu. Analizirao sam stanje od izbora do danas u donio sam ovu odluku. Teška je, ali nije moglo drugačije – rekao je Petković.

On se osvrnuo na rezultate prethodnih Opštih izbora za predsjednika Republike Srpske. Кako kaže, u mjestima gdje su istaknuti funkcioneri SDS-a, pobjedu je odnosio Milorad Dodik.

– U Gradišci, odakle je generalni sekretar, razlika za Dodika je veća od 1.000 glasova. U Brčkom, odakle je Mladen Bosić, razlika veća od 1.500 glasova. U Bratuncu skoro 2.000 – kaže Petković.

On je posebno pomenuo sarajevsko-romanijsku regiju odakle je, između ostalih, i Mirko Šarović, te Hercegovinu.

– Gospodo iz Hercegovine, prozivate nas u Banjaluci gdje je razlika 11.300 glasova u korist Jelene Trivić, a u Trebinju je Dodik odnio ubjedljivu pobjedu – kaže Petković.

Na kraju je dodao da se dugo nije čuo sa rukovodstvom stranke, i da se ništa nije promjenilo otkad je v.d. predsjednika Milan Miličević.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: banjaluka.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...