NASTAVLJA SE OSIPANJE: Petković napustio SDS

Datum:

Share post:

Petković istupio iz stranke: Za mene je SDS simbol Srpske, za njih Viza kartica

Jedini odbornik Srpske demokratske stranke u Skupštini grada Banjaluka Aleksandar Petković istupio je iz ove stranke, a o tome je obavjestio danas i rukovodstvo Skupštine grada gdje će ubuduće djelovati kao nezavisni odbornik.

On je na konferenciji za novinare rekao da mnogo stvari u SDS-u ne štima, da se godinama govori kako “jedna lasta ne čini proljeće”, ali da je ovu stranku napustilo jato kvalitetnih ljudi.

– Ovo je jedna od najtežih odluka u mom životu. Analizirao sam stanje od izbora do danas u donio sam ovu odluku. Teška je, ali nije moglo drugačije – rekao je Petković.

On se osvrnuo na rezultate prethodnih Opštih izbora za predsjednika Republike Srpske. Кako kaže, u mjestima gdje su istaknuti funkcioneri SDS-a, pobjedu je odnosio Milorad Dodik.

– U Gradišci, odakle je generalni sekretar, razlika za Dodika je veća od 1.000 glasova. U Brčkom, odakle je Mladen Bosić, razlika veća od 1.500 glasova. U Bratuncu skoro 2.000 – kaže Petković.

On je posebno pomenuo sarajevsko-romanijsku regiju odakle je, između ostalih, i Mirko Šarović, te Hercegovinu.

– Gospodo iz Hercegovine, prozivate nas u Banjaluci gdje je razlika 11.300 glasova u korist Jelene Trivić, a u Trebinju je Dodik odnio ubjedljivu pobjedu – kaže Petković.

Na kraju je dodao da se dugo nije čuo sa rukovodstvom stranke, i da se ništa nije promjenilo otkad je v.d. predsjednika Milan Miličević.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: banjaluka.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...