BIJELJINA: Obuka o opasnostima na radu u poljoprivredno-prehrambenoj industriji

Datum:

Share post:

U Bijeljini je za predstavnike privrednih društava održana specijalizovana obuka o opasnostima na radu i bezbjednosti u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, u organizaciji Privredne komore Republike Srpske, Područne privredne komore Bijeljina i Razvojni program Ujedinjenih nacija /UNDP/.

Sekretar za poljoprivrednu i prehrambenu industriju u Privrednoj komori Republike Srpske Dragan Šepa rekao je da je cilj podizanje svijesti o značaju unapređenja zaštite i sigurnosti na radu, kao i nivoa znanja zaposlenih u poljoprivredno-prehrambenoj industriji.

On je naveo da je bilo riječi i o primjeni ISO-standarda, ali i ostalim mjerama kada je riječ o upravljanju otpadom, zaštiti od buke, prašine, isparavanja raznih hemikalija, đubriva.

Šepa je rekao da ovu edukaciju realizuju u pet područnih privrednih komora, a danas su, nakon Banjaluke i Istočnog Sarajeva, i u Bijeljini sa primarnim poljoprivrednim proizvođačima i prehrambenom industrijom iz Semberije.

Šepa je dodao da se ove aktivnosti realizuju u okviru projekta „EU biznis rikaveri“, koji sprovodi UNDP, uz finansijsku podršku EU i Vlade NJemačke.

Željka Vidović iz UNDP-a rekla je da će o ovoj temi biti riječi na ukupno pet sesija, te da će imati i neke aktivnosti u vezi sa tehničkom podrškom.

„Naša ideja je da se povežemo i sa malim poljoprivrenicima koji možda nemaju dovoljno vremena da izdvoje i dođu na dan-dva treninga. Na ovaj način mi dolazimo njima, nudimo im dosta aktivnosti i pored tehničke pomoći koja se ogleda kroz treninge, a dodjeljujemo i znatna finansijska sredstva putem javnih poziva“, rekla je Vidovićeva u hotelu „Drina“, gdje je održana obuka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Vodič za održavanje, prihranu i presađivanje orhideja

Za orhideje kažu da su najljepše cvijeće na planeti, ali ako ih gajite, vrlo je važno znati osnovna...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice. Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 26. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...