BIJELJINA: Obuka o opasnostima na radu u poljoprivredno-prehrambenoj industriji

Datum:

Share post:

U Bijeljini je za predstavnike privrednih društava održana specijalizovana obuka o opasnostima na radu i bezbjednosti u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, u organizaciji Privredne komore Republike Srpske, Područne privredne komore Bijeljina i Razvojni program Ujedinjenih nacija /UNDP/.

Sekretar za poljoprivrednu i prehrambenu industriju u Privrednoj komori Republike Srpske Dragan Šepa rekao je da je cilj podizanje svijesti o značaju unapređenja zaštite i sigurnosti na radu, kao i nivoa znanja zaposlenih u poljoprivredno-prehrambenoj industriji.

On je naveo da je bilo riječi i o primjeni ISO-standarda, ali i ostalim mjerama kada je riječ o upravljanju otpadom, zaštiti od buke, prašine, isparavanja raznih hemikalija, đubriva.

Šepa je rekao da ovu edukaciju realizuju u pet područnih privrednih komora, a danas su, nakon Banjaluke i Istočnog Sarajeva, i u Bijeljini sa primarnim poljoprivrednim proizvođačima i prehrambenom industrijom iz Semberije.

Šepa je dodao da se ove aktivnosti realizuju u okviru projekta „EU biznis rikaveri“, koji sprovodi UNDP, uz finansijsku podršku EU i Vlade NJemačke.

Željka Vidović iz UNDP-a rekla je da će o ovoj temi biti riječi na ukupno pet sesija, te da će imati i neke aktivnosti u vezi sa tehničkom podrškom.

„Naša ideja je da se povežemo i sa malim poljoprivrenicima koji možda nemaju dovoljno vremena da izdvoje i dođu na dan-dva treninga. Na ovaj način mi dolazimo njima, nudimo im dosta aktivnosti i pored tehničke pomoći koja se ogleda kroz treninge, a dodjeljujemo i znatna finansijska sredstva putem javnih poziva“, rekla je Vidovićeva u hotelu „Drina“, gdje je održana obuka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...