MARKOVIĆ, BORENOVIĆ I STOJANOVIĆ: Odbranićemo Petrovića kao Gradonačelnika Bijeljine i ostvariti novu narodnu pobjedu (foto, video)

Datum:

Share post:

Predsjednik GO PDP Bijeljina Slaviša Marković, rekao je da će PDP nastaviti svoju saradnji sa SDS i na nivou Republike Srpske i na nivou Bijeljine i da će sigurno uspjeti da „odbrane“ mjesto Gradonačelnika svojim kontinuitetom.

„PDP nastavlja saradnju sa SDS, kako političku, tako i svaku drugu koja će sigurno trajati još dugo godina u Republici Srpskoj, a pogotovo u Bijeljini. Iza nas su parlamentarni izbori koje je obilježila brutalna krađa što je sigurno prouzrokovalo mnogo neregularnosti u samom toku izbora, neregularnosti u dijelu izbora za predsjednika RS i to je nešto što je ostavilo mrlju na izborni proces koji je iza nas. Godina ispred nas će biti turbulentna pogotovo u Bijeljini s obzirom da imamo najavljeni opoziv koji će se vjerovatno desiti na narednoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina. Bitno je da će i PDP i svi ljudi koji su danas ovdje biti na istom kursu, a to je saradnja sa SDS i odbrana gospodina Ljubiše Petrovića kao Gradonačelnika, jer to je nastavak kontinuiteta koji imamo i sigurno je dobra uvertira za izbore koji će se desiti iduće godine“, rekao je Marković.

Predsjednik PDP RS Branislav Borenović, kaže da su i Bijeljina i Semberija od najvećeg značaja za Republiku Srpsku i da će u tekućoj godini koja će biti godina velikih turbulencija, političkih izazova pokazati da su „dovoljno sabrani, dovoljno snažni, odlučni i hrabri da odbrane Bijeljinu“.

„Potrebno je da pokažemo da smo dovoljno sabrani, dovoljno snažni, odlučni i hrabri da odbranimo Bijeljinu od najavljenog napada vladajućeg režima koji svim snagama pokušava da porobi Bijeljinu politički i to im neće uspjeti. Mi smo prije više od dvije godine zajedno sa našim partnerima i prijateljima iz SDS pobijedili za Gradonačelnika Bijeljine. Tadašnji kandidat, današnji Gradonačelnik Ljubiša Petrović je pokazao da se može Bijeljina voditi u jednom dobrom pravcu, da se može na normalan način ostvarivati svi ti ustavom i zakonima zacrtani ciljevi, da Bijeljina bude ono što smo mi navikli i što treba da bude jedan moderan razvijen ekonomski jak grad u kojem se ostaje, živi i radi, u kojem će se iskorjeniti korupcija, kriminal i nepotizam koji su zavladali u skoro svim porama društva u RS. Ja sam ubijeđen da ćemo na bazi te sabornosti, odlučnosti i hrabrosti pokazati svi zajedno da će Bijeljina ostati simbol slobode i jednog normalnog života kakav zaslužuje svaki grad, svaka opština u RS i ja sam ubijeđen u jednu veliku novu narodnu pobjedu u Bijeljini, Semberiji u narednom periodu to će tako i ostati“, istakao je Borenović.

On se osvrnuo na izbornu godinu za koju je rekao da su u Semberiji uspjeli da sačuvaju izborni rezultat.

„Iza nas je vrlo turbulentna, teška, složena godina u kojoj smo u jednom izbornom procesu sa starim izbornim pravilima uspjeli sačuvati toliko potreban izborni rezultat. Pokazalo se da smo u Semberiji uspjeli sačuvati neku vrstu stabilnosti rezultata koji može da bude na nivou onoga što je bilo u ranijem periodu. U svakom slučaju pokazalo se da se mi ipak nalazimo u jednom velikom izbornom manipulativnom prostoru u kojoj vladajuća stranka ne preza od toga da krade izbore i pokazalo se i dokazalo kontrolnim brojanjem da se desila izborna krađa za nivo predsjednika i potpredsjednika RS što je argumentovano kroz brojne slučajeve tokom kontrolnog brojanja. Da se podsjetimo, 70.012 glasova je na određen način zloupotrebljeno, ukradeno ili nestalo i to je svakako velika mrlja koja se desila na posljednjim izborima koje moramo ispraviti u narednom periodu i to je jedan od razloga zašto mi nismo prihvatili niti ćemo ikad prihvatiti rezultate za predsjednika RS“, naveo je Borenović.

Predsjednik GO SDS Bijeljina Tomica Stojanović, istakao je da slijedi period kada će svi biti na velikom ispitu.

„Pred nama je izazovan period i period gdje ćemo biti na jednom velikom ispitu, a to je, prije svega, jedan kvalitetan rezultat u budućnosti, a vezan za priče oko opoziva. Ne sumnjam da će taj naš rezultat biti odličan, kao i prije dvije – tri godine. Tada, da ste bilo koga pitali u RS ili Bijeljini ko će pobijediti, svi bi pričali „neka tamo koalicija“. Međutim, mi smo jasno znali… i tada smo znali da će SDS zajedno sa koalicionim partnerom PDP ostvariti pobjedu za Gradonačelnika, što se i desilo. Potpuno smo ubijeđeni da će to biti i u budućnosti i da bez obzira na silu koja će udariti na nas, mi znamo da smo na pravom putu. Pokazali smo u zadnje dvije do tri godine, zajedno sa koalicionim partnerom, da možemo na jedan pošten način graditi naš grad Bijeljinu i sigurno bi to i kvalitetnije bilo da nije bilo raznih opstrukcija koje su dolazile od strane skupštinske koalicije. Siguran sam da ćemo u narednom periodu ostvariti odlične rezultate, samo ćemo potvrditi ono što u zadnje vrijeme radimo, jer i SDS i PDP bilježe rast na ovom prostoru“, rekao je Stojanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...