Kolo srpskih sestara iz Ugljevika obilježilo krsnu slavu – “Zdušna podrška lokalne zajednice“

Datum:

Share post:

Članice Kola srpskih sestara iz Ugljevika obilježile su danas krsnu slavu Svetu Mariju Magdalinu čije ime nose u Hramu Svete Petke Paraskeve, pri kojem djeluju od 2009. godine.
Protojerej Aleksandar Tešić, paroh ugljevički, nakon Svete liturgije istakao je u propovjedi da je Sveta Marija Magdalina bila vijesnik Hristovog vaskrsenja te da je imala je jaku vjeru i ljubav prema Bogu.
Tešić je čestitao članicama Kola srpskih sestara sa željom da uvijek slave u dobru, zdravlju i većem broju.
Anđa Srijemac, čelnica ove humanitarne organizacije, koja ima više od 50 članica, rekla je da je njihova misija pomoć ugroženima.
-Imamo ogromnu pomoć od crkve, parohijana, ali i od načelnika Ugljevika, koji nam zdušno pomažu u svim našim aktivnostima. Kod nas se samo ljubav osjeća, sreća i radost a to prenosimo na sve ljude-rekla je Srijemac.
Kum slave bio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je zahvalio članicama Kola srpskih sestara za sve što čine na očuvanju vjere, tradicije i običaja, kao i ljubavi koju iskazuju prema ljudima.
-Kolo srpskih sestara je nešto čime se,  pored ostalog, ponosi, danas, Ugljevik i čitav podmajevički kraj. Članice ovog humanitarnog udruženja su umne, dobre, pravdoljubive, rodoljubive Srpkinje, još od doba prije Majke Jevrosime do današnjih dana bile su i ostale stubovi i naših ognjišta i naše otadžbine-rekao je Perić.
On je najavio dalju podršku ovom humanitarnom udruženju.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...