BIJELJINA: 15. sjednica Skupštine Grada u narednih 15 dana (foto)

Datum:

Share post:

Danas je u Skupštinskoj sali Centra za kulturu „Semberija“ održan Međustranački sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka i Kabineta Gradonačelnika po pitanju sazivanja i održavanja 15. redovne sjednice Skupštine Grada Bijeljina.

„Gradonačelnik je 20. juna uputio Zahtjev za sazivanje sjednice Skupštine Grada Bijeljina, gdje je navedeno da, ukoliko smatramo da su ispunjeni uslovi za sazivanje vanredne sjednice, da se ona sazove u kraćim rokovima. Zahtjevom nisu ispunjeni uslovi za sazivanje vanredne sjednice Grada, a takođe navedeno je i da je potrebno da se razmatra informacija o stanju u poljoprivredi i da će ona biti dostavljena do 27. jula. Danas je posljednji dan za sazivanje sjednice po tom Zahtjevu. Mi nismo dobili ni Informaciju o stanju u poljoprivredi od Gradonačelnika, ni bilo koji drugi materijal za održavanje same sjednice Skupštine Grada. Podnosilac Zahtjeva nije ispoštovao ni svoj Zahtjev, jer nije dostavio potrebne materijale, tako da po tom Zahtjevu nećemo biti u mogućnosti da postupimo, ali je postignut dogovor da se održi sjednica Skupštine Grada čim se dostave materijali obrađivača“, rekao je predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević.

Đurđević je naveo da je jedna od najvažnijih tačaka ove sjednice Nacrt rebalansa budžeta. Kako je najavio, interni dogovor je da se sjednica Skupštine održi 18. avgusta u 10.00 časova u Skupštinskoj sali Centra za kulturu „Semberija“.

Mladen Arsenović, šef Kabineta Gradonačelnika rekao je da će skupštinski materijali biti predati sutra u Skupštinu, tako da procedura može da se nastavi.

„Izdvojio bih moguće razmatranje o Nacrtu rebalansa budžeta za 2022. godinu koji je poslat u Ministarstvo na saglasnost i onog momenta kada dobijemo saglasnost, Nacrt će biti upućen na razmatranje u Skupštinu. To će, sigurno, biti jedna od važnijih tema na narednoj sjednici. Sutra ćemo da finaliziramo sve materijale i da održimo pripremni sastanak, gdje će biti iznijeto više detalja u susret narednoj sjednici Skupštine“, naveo je Arsenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODIJELJENI VASKRŠNJI DAROVI EPISKOPA FOTIJA

U susret proslavljanju Praznika Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, blagoslovom Episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina Fotija, jerej Branislav Nedić, protođakoni Nemanja...

Bijeljina postaje turistička destinacija

Osim velikih gužvi, u Bijeljini je primjetan i povećan broj turista u prazničnim danima. To govori u prilog...

Vučević prvi zvanični susret na novoj funkciji obavio sa Patrijarhom Porfirijem

Predsjednik Vlade Miloš Vučević izjavio je danas da mu je drago što je svoj prvi zvanični sastanak na...

VIŠKOVIĆ: Srpska je finansijski stabilna

Srpska je finansijski stabilna. Od kraja 2018. godine do danas penzije su povećane za 60,1 odsto, a plate...