JOVIČIĆ, DNS: Politika Trećeg puta će prekinuti emitovanje crno-bijelog filma (video)

Datum:

Share post:

„Republika Srpska je, zahvaljujući SNSD-ovoj vladavini, došla u situaciju da od stabilne dvotrećinske većine u 2019. godini, danas na posebnim sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske nema ni ukupno dvije trećine prisutnih poslanika“ kaže kandidat DNS za predsjednika Republike Srpske Radislav Jovičić.

On dodaje da je SNSD svojom bahatošću i nepravednim odnosom prema koalicionim partnerima napravio ogromne podjele u političkim odnosima što se preslikava i na društvo Republike Srpske.

„Podjelama u društvu i političkoj sceni Republike Srpske jednako su doprinijeli i poslanici iz opozicije koji nisu imali razumijevanja da podrže odluke koje su stvarno od vitalnog nacionalnog interesa za Republiku Srpsku samo zato što ih je predložio Milorad Dodik“ poručuje Jovičić.

TESTNA REKLAMA

On je istakao da je vrijeme da se stane na kraj podjelama u srpskom društvu.

„Republika Srpska sebi više ne smije da dozvoli bilo kakve podjele i svađe, već mora da iznutra gradi jedinstvo, a sa spoljašnjim partnerima prijateljske odnose“ kaže Jovičić.

On kaže da je, kako je Ustavom Republike Srpske i propisano, osnovna uloga predsjednika Republike Srpske da izražava državno jedinstvo, a u ovom mandatu je uloga predsjednika Srpske bila potpuno drugačija od toga što potvrđuje i posljednja odluka da na obilježavanje Dana srpskog jedinstva i nacionalne zastave u Bijeljini pozove samo funkcionere svoje partije.

„Zbog toga će politika Trećeg puta DNS prekinuti emitovanje crno-bijelog filma, kojim sada bahata vlast i nesposobna opozicije dijele građane Republike Srpske, i ogrnuti Srpsku u boje naše trobojke, ujediniti se i krenuti putem promjena i obnove“ zaključio je Jovičić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...