POTPISAN KOALICIONI SPORAZUM: Stranke vlasti usaglasile zajednički nastup

Datum:

Share post:

Stranke koje čine sadašnju vlast u Republici Srpskoj (SNSD, SP, NDP, US, NPS, Demos) potpisale su danas koalicioni sporazum za predstojeće Opšte izbore.

Stranke predvođene SNSD-om usaglasili su detalje zajedničkog djelovanja nakon izbora, a sve to ozvaničeno je ovim dokumentom. Potpisivanju su prisustvovali najviši zvaničnici pomenutih stranaka, a paraf na sporazum su stavili predsjednici partija.
Dodik: Osvojićemo dvotrećinsku većinu

Dogovoreno je da propocionalno rezultatima oformimo vlast nakon pobjede na narednim izborima, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

– Ovo pokazuje da smo homogeni, ovo znači podršku meni kao kandidatu za predsjednika i Željki Cvijanović kao kandidatu za člana Predsjedništva BiH. Pokušaćemo da dobijemo 2/3 podrške, da više ne zavisimo ni od koga, da Narodna skupština raspravlja o svim pitanjima i podrži srpskog člana Predsjedništva BiH – istakao je Dodik.

Đokić: Nastavljamo zajedničku platformu.
Ovo je formalni čin, a mi nastavljamo da dijelimo zajedničku platformu, zajedno da doprinesemo razvoju Srpske, naglasio je predsjednik SP Petar Đokić.

TESTNA REKLAMA

– Motivisani smi da ostvarimo pobjedu i na ove dvije pojedinačne funkcije. Dodik i Cvijanovićeva su dragocjen resurs i trudićemo se da pozovemo građane da daju podršku njima – kazao je on.

Čubrilović: Možemo ostvariti ubjedljivu pobjedu
Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je da ova koalicija želi i može ostvariti ubjedljiviju pobjedu nego 2018. godine

Petković: Sigurni smo u pobjedu
Potpisan je značajan koalicioni sporazum i dosadašnji partneri ponovo zajedno nastupaju. Svi ćemo dati podršku Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, naglasio je potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković.

– Sigurni smo u ovu pobjedu, a to pokazuju i sva istraživanja. Ukoliko budemo jedinstveni kao do sada, već sada možemo proglasiti pobjedu ova dva kandidata – rekao je Petković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: banjaluka.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Formirana Omladina Gradskog odbora RSS Bijeljina (foto)

U Republičkoj stranci Srpske održan je sastanak povodom formiranja Omladine Gradskog odbora RSS Bijeljina, kojem je prisustvovalo tridesetak...

Danas je Sveti Sava, školska slava

Savindan se obeležava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske...

Ako imate Samsung Galaxy telefon ažurirajte Galaxy Store

​Istraživači kompanije NCC Group, koja se bavi sajber bezbjednošću, otkrili su ranjivosti u Galaxy Store aplikaciji, koja je...

AGRO SAVJET: Plodored u povrtarskoj proizvodnji

Plodored je organizovano smenjivanje povrtarskih usjeva na istoj parceli u toku određenog broja godina, obično 3 do 7...