HUMANITARNA ŠETNJA planinara PED Majevica i društva “Srbi za Srbe’’- prikupljana novčana sredstva za obnovu kuća za dvije socijalno ugrožene porodice

Datum:

Share post:

Planinari PED Majevica su u subotu 27.05.2023. zajedno sa društvom Srbi za Srbe organizovali i sa velikim brojem svojih članova učestvovali na humanitarnoj šetnji u kojoj su prikupljana novčana sredstva za obnovu kuća za dvije socijalno ugrožene porodice sa područja Bijeljine.

Pored planinara iz PED Majevica iz Bijeljine na akciji su učestvovali humani ljudi iz Ugljevika, Brčkog, Kragujevca i Bijeljine.

Najavljena kiša nije nas omela da na stazi prilagođenoj svim uzrastima uživamo u prirodnim ljepotama kao i da prikupimo značajne količine smeća koje nažalost bacaju nesavjesni građani.

Šetali smo stazom od manastira Tavna, pored stare vodenice, vodopada Skakavac pa do vidikovca iznad Novakove pećine. Nakon fotografisanja i odmora u prelijepom ambijentu lovačke kuće LU „Partizan“ spustili smo se do planinarskog doma na Crvenom brdu gde smo imali priliku da se uvjerimo u radove koje su u proteklom periodu izveli naši vrijedni članovi sa akcentom na ugradnju nove stolarije u prizemlju planinarskog doma.

Nakon posjete planinarskom domu uputili smo se ka Babinom vrelu a potom kroz Ravnu Banjicu vratili se na početnu tačku kod manastira Tavna.

 

Pored humanitarnog karaktera ove akcije raduje nas činjenica da je na istoj učestvovalo i nekoliko porodica sa malom djecom koja su imala mogućnost da zajedno sa svojim roditeljima uživaju u prirodnim ljepotama kojim je bogat ovaj kraj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...