GRADONAČELNIK “GUBI KOMPAS“: GRUPA GRAĐANA BIJELJINE PROTESTUJE ZBOG LOKACIJE SPORTSKE DVORANE (RELOKACIJA PROJEKTA)

Datum:

Share post:

Protestno pismo grupe građana upućeno na adresu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića iz ulica Mileševska, Sofke Nikolić, Sokolske, Balkanske i Kneza Miloša.a koje se odnosi na lokaciju izgradnje sportske dvorane u Bijeljini prenosimo u cijelosti:

Očigledno je da gradonačelnik Ljubiša Petrović sa svojim saradnicima, pod pritiskom javnosti gubi kompas i u jeku svoje kampanje za opstanak na poziciji prvog čovjeka grada donosi iznuđena rješenja za projekte, ne obazirući se na potrebe stanovništva.

Tako je i sa projektom sportske dvorane, kojoj jeste mjesto na Gradskom stadionu, ali ne i gdje je gradonačelnik Petrović zamislio.

Locirajući je na samo 100 metara od Gradskog parka, dakle u neposrednoj administrativnoj zoni grada, na prostoru gdje putna infrastruktura, prilaz i parking ne zadovoljavaju potrebe objekta takvog kapaciteta, gradonačelnik iz neznanja, čini ogromnu štetu i namjeni sportske dvorane, ali i stanovništvu okolnih ulica.

Prvobitno rješenje zamišljeno je tako da se sportska dvorana gradi sa južne strane stadiona, prema lokalitetu „Grmić“ gdje je planiran putni prilaz sa 3 trake, i veliki parking iz pravca naselja Bukreš.

Prostor na kome je sada predviđena izgradnja treba da ostane na usluzi građanstvu, za rekreaciju sa sadržajima takve namjene.

Mještani ulica: Mileševska, Sofke Nikolić, Sokolska, Balkanska, Kneza Miloša apeluju na gradonačelnika da još jednom preispita realizaciju izgradnje i da dodje do relokacije ovog projekta, na obostrano zadovoljstvo.

Stanovnici ovog dijela grada će, zasigurno, uzeti ozbiljno učešće na javnoj raspravi koju je gradonačelnik najavio.

Grupa građana, mještani ulica:
Mileševska, Sofke Nikolić, Sokolske, Balkanske i Kneza Miloša

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...