Gradonačelnik Bijeljine obišao radove rekonstrukcije Ulice Stefana Dečanskog

Datum:

Share post:

Status na FB nalou Gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cijelosti:

Obilazak radova i doručak sa vrijednim radnicima

Danas smo obišli radove na prvoj fazi rekonstrukcije Ulice Stefana Dečanskog koji obuhvataju: izgradnju dvosmjerne saobraćajnice sa trakom za podužno parkiranje vozila gdje god to širina regulacionog pojasa omogućava, sa pješačkim i biciklističkim stazama sa obije strane i zelenim pojasom sa hortikulturalnim uređenjem.

Ovi radovi obuhvatiće i rekonstrukciju dotrajalog distributivnog cjevovoda vodovodne mreže (kojom se snabdijevaju naselja Koviljuše, i Industrijska zona dva) i izgradnja transportnog cjevovoda vodovodne mreže za zapadni dio Semberije čija naselja nemaju izgrađenu vodovodnu mrežu.

Vrijednost radova na izgradnji ulice u dužini od 400 metara, iznosi 750.000 KM, što se finansira iz budžeta Vlade Republike Srpske, dok izgradnja vodovodne mreže iznosi 312.000 KM što će se finansirati iz budžeta Grada Bijeljine, ukupna vrijednost radova prve faze iznosi 1.062.000 KM.

Za završetak rekonstrukcije Ulice Stefana Dečanskog u punoj dužini biće potrebno još približno pet miliona konvertibilnih maraka. Ukoliko podrška viših instanci izostane, a Grad ne iznađe mogućnosti da ove radove finansira u potpunosti svojim budžetskim sredstvima, ove i slične radove , poput rekonstrukcije Račanske ulice, finansiraćemo kreditnim sredstvima, s obzirom da naš grad nije prezadužen, jer u protekla 23 mjeseca nismo imali nijedno novo kreditno zaduženje.

Danas smo se uvjerili da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom iako kiša otežava uslove rada, očekivani rok za završetak radova je do kraja godine.

Zahvaljujem se divnim i vrijednim radnicima, kao i svim građanima na strpljenju zbog izmjena saobraćaja u ovom dijelu grada.

Siguran sam da nakon kompletnog završetka radova Ulica Stefana Dečanskog će biti jedna od ljepših u našem gradu!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...