Tresu se fotelje mnogim političarima iz vladajuće koalicije

Datum:

Share post:

Tresu se fotelje mnogim političarima iz vladajuće koalicije. Da im to teško pada, pokazala je SNSD-ova Ranka Romić Perić pred našom kamerom. Iako je na poziciji dekana Fakulteta političkih nauka i poslanik nije joj svejedno da se odrekne jedne fotelje.

Odlučiće se kaže kad se takvu odluku donese Skupština. Očigledno nije shvatila da će takva odluka prvenstveno biti donesena na stranačkim organima. Da bi prikrila nezadovoljstvo što će ostati bez jedne plate bijes je iskalila pred našom kamerom. Iako je bilo jasno da je snimamo i uzimamo zvaničnu izjavu, zbog snimanja se posebno uvrijedila očigledno nenaviknuta da je za mišljenje iko pita.

„Kad budem imala nešto konkretno iznijeću svoj stav, rekla sam vam to. Nikakav problem nije, sve što se donese u Narodnoj skupštini nešto je što se treba poštovati i ja ne bježim od toga. To sam vam već rekla, ne znam šta treba… Je li vi to snimate sad? Novinar: Snimamo. Zašto? Niste dobili moju saglasnost, niste dobili moju saglasnost!“, poručila je Ranka Perić Romić našoj ekipi.

Nenad Stevandić na to gleda kao na kaznu dok direktor UKC-a Vlado Đajić kaže da ako se odrekne poslaničkog mandata moglo bi se protumačiti da je prevario glasače. Tvrdi i da je on od propalog UKC-a napravio najbolju bolnicu u regionu. Ako je suditi po njegovim riječima, pitanje je i da li su gradonačelnici i načelnici prevarili svoje glasače, jer su se mnogi kandidovali za skupštinu, a te stolice su se jako brzo odrekli. Neki od njih su Miroslav Bojić, Darko Tomaš i Ljubiša Ćosić. Prvi čovjek IRB-a ranije je za ATV rekao da bi i dalje ostao u toj fotelji, to je i potvrdio.

„Ja sam iznio svoj lični stav i nedavno sam vašoj televiziji rekao šta ja lično mislim. Juče sam javno podržao predsjednika Dodika i njegov stav i svi mi čekamo naravno odluku stranke, shodno tome ćemo se i ponašati. Ja ne mogu da govorim u ime svojih kolega, ali siguran sam da će svi poštovati odluku organa stranke“, kaže Dražen Vrhovac, direktor IRB-a Republike Srpske i poslanik SNSD-a u NSRS.

Lideru NPS-a Darku Banjcu ipak je draže mjesto u Skupštini od fotelje direktora u Banji Mlječanici. Kaže, već je prelomio. 

„Ja sam predsjednik Narodne partije Srpske i političar i naravno ukoliko bih morao da biram, morao bih da izaberem politiku radi svih onih koji su dali podršku Narodnoj partiji Srpske i nama“, kaže Darko Banjac, poslanik NPS-a u NSRS.

Takva odluka će poremetiti trenutni poredak u NSRS kažu iz kluba SNSD-a. Bez obzira na to, šef kluba odluku podržava.

„Pretpostavljam da će svi koji imaju duple funkcije imati obavezu partijsku, a i moralnu prije svega, da postupe po tome. Za sada je to sve ostalo na dobroj volji određenih narodnih poslanika i ljudi koji obavljaju dvije funkcije. Kao što sam vidio, već su neki spremni da daju ostavke, moje mišljenje je da je to u redu“, kaže Igor Žunić, šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS.

Ovo nije prvi put da se ova ideja pojavila, što ja podržavam, kažu iz Socijalističke partije. Već je poznato da će njihov kadar, Velibor Stanić, podnijeti ostavku na mjesto direktora Šumskog gazdinstva Banjaluka. 

„Mi smo već sada na putu da realizujemo taj princip u slučaju jednog narodnoj poslanika, a za ostale ćemo razmatrati i zajedno u okviru koalicije usaglasiti realizaciju ove ideje koja je u svakom slučaju politički odgovorna i potrebna“, kaže Petar Đokić, poslanik SP-a u NSRS.

Ono što je prije izbora lider SNSD-a najavio, sve je bliže realizaciji. Na svom Twitter nalogu napisao je da će operacionalizovati stav da izabrani ili imenovani funkcioneri mogu obavljati samo jednu funkciju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...