Grad Bijeljina švajcarski Кaritas nastavljaju saradnju

Datum:

Share post:

Grad Bijeljina i švajcarski Кaritas potpisali su aneks sporazuma o saradnji na unapređenju energetske efikasnosti i time zvanično najavili nastavak saradnje u ovoj oblasti. Iz ovogodišnjeg gradskog budžeta za ovu namjenu izdvojeno je 100.000 konvertibilnih maraka, dok je Кaritas izdvojio nešto više od te sume.

Predstavnici Кaritasa i gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti su u prethodnom periodu obišli sve škole, kako bi utvrdili postojanje potrebe za rekonstrukcijom i odredili koji objekti imaju prednost. Na osnovu dobijenih podataka, odlučeno je da se u Osnovnoj školi „Petar Кočić“ u Brocu sufinansiraju radovi na rekonstrukciji fasade i utopljavanju zgrade, zamjeni stolarije na sportskoj sali i rješavanju pitanja grijanja, odnosno ugradnji toplotnih pumpi umjesto peći na čvrsto gorivo, što je završeno krajem 2022. godine.

Plan je da ubrzo u još jednoj osnovnoj školi, pored postojećih kotlova na čvrsto gorivo, budu ugrađene toplotne pumpe, čime bi se, pored veće energetske efikasnosti, postiglo i manje zagađenje vazduha, kao i obnova fasade uz ugrađivanje izolacionih materijala.

Grad Bijeljina je opredijeljen za nastavak obnove školskih objekata, jer stanje na terenu pokazuje da brojne zgrade osnovnih škola moraju biti renovirane što je prije moguće, tako da će u te svrhe biti izdvojeno preko pola miliona konvertibilnih maraka.

Pored aktivnosti u saradnji sa Кaritasom, u planu je i rekonstrukcija zgrada Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Bijeljini i škola u Glavičicama, Zagonima, Suvom Polju, Velikoj Obarskoj, Gradcu, kao i zgrade Ekonomske škole u Bijeljini, saopšteno je iz Gradske uprave.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...