MINISTAR KARAN: Javnost ne treba da brine, podignut stepen aktivnosti MUP RS

Datum:

Share post:

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan poručio je da javnost u Srpskoj ne treba da bude zabrinuta jer je podignut stepen aktivnosti MUP-a posebno u oblasti visokotehnološkog kriminaliteta, maloljetničke delinkvencije i narkomanije

Karan je novinarima u Foči rekao da će MUP Srpske, nakon tragičnih dešavanja u Srbiji, pojačati one mjere koje je i do sada obavljao u saradnji sa drugim sektorima jer je riječ o multisektorskom pristupu, naročito kada su djeca u pitanju.
On je dodao da će se, prije svega, razmisliti o ponovom uvođenju školskih policajca, koji su se pokazali kao jako dobri.

Karan je napomenuo da MUP sa velikim brojem drugih sektora, resornih ministarstava, socijalnim ustanovama, školama, nastavnicima, lokalnim zajednicama već duži niz godina ima stalne projekte koji se odnose na edukaciju nastavnika, roditelja i đaka kada je riječ, prije svega, o vršnjačkom nasilju, specifičnom segmentu maloljetničke delinkvencije, opasnostima koje sa sobom nosi droga, oružje.

Prema njegovim riječima, prošle godine oko 300 pripadnika MUP-a je u tom smislu edukovalo 20.000 učenika osnovnih i srednjih škola, oko 700 nastavnog osoblja i roditelja.

Karan je potvrdio da se u Republici Srpskoj sprovodi kontrola oružja straljačkih klubova, koja se, kako je rekao, vrši redovno, a sada će biti pojačana.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AMERIČKE SANKCIJE GASE RAČUNE U BANKAMA: Pod udarom brojne firme i pojedinci u Srpskoj (foto)

Banke u Republici Srpskoj ovih dana gase račune svim fizičkim i pravnim licima  koja su se našla pod...

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u gađanju letećih meta u Donjem Crnjelovu

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, 4. maja 2024. godine održaće se turnir u gađanju letećih meta, u ekipnoj...

Bijeljinskom Radniku bod u Zvorniku

Lider fudbalskog šampionata Republike Srpske, bijeljinski Radnik nije uspeo ni u drugom meču sa Drinom iz Zvornika da...

ČAVIĆ: Dvojici radnika „Elektrokrajine“, koji su odslužili kaznu u Hagu, zatvoreni računi

Bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić rekao je da je BiH jedina zemlja u kojoj postoji čovjek sa...