DODIK: Ja sam predsjednik Republike, SNSD je veliki pobjednik, Srpska je stabilna“

Datum:

Share post:

Dodik iz Beograda poručio „Ja sam predsjednik Republike, SNSD je veliki pobjednik, Srpska je stabilna“

Srpski član Predsjedništva BiH i kandidat za predsjednika Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je u Beogradu da došao da se obrati medijima i javnosti u Srbiji o situaciji u RS.

Dodik je poručio da Republike Srpska ima stalni rast BDP i da je uspjela u zadnjih osam godina da podigne pokrivenost uvoza izvozom sa 35 na 80 odsto. Dodik je iznio i ostale ekonomske, statističke pokazatelje.

– Srpska je stabilna, ali je zavisna i od globalnih kretanja. Ukupna zaduženost je 43,7 odsto BDP za 2022, a stanje javnog duga je 36,6 odsto, što govori da je RS nisko zadužena. Mi danas imamo najveći broj zaposlenih ikada u Srpskoj, povećan je broj za četiri godine za nekih 40.000. Osjeća se potreba za novim radnicima. RS je održala upravo izbore i na tim izborima partija koju vodim, SNSD, koja predstavlja snagu naroda i države Srpske, pobijedila je na svim novoima. Mi smo veliki pobjednici ovih izbora. Imamo najviše glasova kao stranka od bilo koje druge stranke u BiH – rekao je Dodik.

Na konferenciji za novinare, pod nazivom „Sa aktuelnom vlašću Republika Srpska stabilna i sigurna i na najvišem nivou srpskog stanovišta”, Dodik je rekao da je SNSD pobijedio i za srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Što se tiče izbora za predsjednika, dobio sam te izbore na bazi prebrojanih 98 odsto glasova. Naravno da je neprihvatljivo da se ovako sporo broje rezultati, to je nemoć BiH. Na parlamentarnim izborima, SNSD je dobio 49 opština, a u predsjedničkim izborima, ja sam dobio 44 opštine i grada u Republici Srpskoj. Neprikosnovena je narodna volja podrška SNSD – kaže Dodik.

On je rekao da jedan dio javnosti i medija u Srbiji pokušava da stvori nepovjeenje prema predsjedničkim izborima.

– CIK BiH koja vodi te izbore je naložila da se prvo broje glasovi za Predsjedništvo BiH, nakon toga PS BiH, a tek onda za predsjednika i NSRS. Ovo je rezultat uzurpacije stranaca jer BiH nema ništa sa izborima za predsjednika Republike Srpske i NSRS, ali je to ranije nametanjem dato CIK BiH – kaže Dodik.

On je ponovio da je legitimitet CIK upitan i da tamo sjede ljudi iz PDP i SDS.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...