Nakon inicijative odbornika Perića postavljena signalizacija ispred vrtića „Čarolija“ (foto)

Datum:

Share post:

Ispred Kluba za djecu „Čarolija“, na magistralnom putu koji vodi od Bijeljine ka Patkovači, postavljena je saobraćajna signalizacija, čime je roditeljima i djeci olakšan pristup ovom objektu, te je umanjena opasnost od eventualnih saobraćajnih nezgoda.

Inicijativu za postavljanje vibracionih traka i saobraćajnih znakova uputio je Gradskoj upravi grada Bijeljina odbornik Republičke stranke Srpske Danijel Perić krajem juna, ističući da je riječ o veoma frekventnoj dionici.

– Ovo je put koji vodi ka Janji i Zvorniku, a vrtić se nalazi uz samu magistralnu dionicu. U razgovoru sa roditeljima i vlasnicima kluba za djecu saznao sam da su se već obraćali nadležnima, ali konkretne odgovore nisu dobijali. Roditelji svakodnevno dovoze oko sedamdesetoro mališana, a problem nastaje kada treba da se parkiraju, isparkiraju ili jednostavno pređu ulicu – naveo je Perić.

TESTNA REKLAMA

On je istakao da je problem, nakon postavljanja saobraćajne signalizacije, i dalje djelimično riješen, jer su vozači ti koji moraju da budu svjesni da prolaze pored objekta u kojem se nalaze najmlađi i da shodno tome prilagode brzinu.

Vlasnica Kluba za djecu „Čarolija“ Vanina Terzić naglasila je da joj je drago što je odbornik Danijel Perić pomogao pri realizaciji navedene inicijative, te da je sve riješeno veoma brzo.

– Vaspitači, roditelji, djeca, svi mi više puta tokom dana prelazimo saobraćajnicu i mnogo nam znače i pješački prelaz, i vibracione trake i  upozoravajući znakovi. Na ovaj način su sigurno izbjegnute opasne situacije koje se mogu dogoditi – zaključila je Terzićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

“UPITNA PLATA“ za radnike Gradske uprave Grada Bijeljina!?

Kako portal Dešavanja u Bijeljini nezvanično saznaje upitno je da li će radnici Gradske uprave Grada Bijeljina dobiti...

SKUPŠTINA SRPSKE, prvog decebra: Izbor delegata u Dom naroda BiH i u Vijeće naroda RS

Prva posebna sjednica NSRS u četvrtak Prva posebna sjednice Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da bude održana u...

Šta donosi promjena na čelu PDP: Stanivuković (ne)će u simbiozu s Dodikom

Izborni Sabor PDP na kojem bi ta stranka trebalo da dobije novog predsjednika biće održan na proljeće sljedeće...

Šta otkrivaju presude za seksualno nasilje u BiH: Žrtve silovanja na udaru NEČASNIH SUDIJA I TUŽILACA

Silovanje se u BiH još uvijek smatra krivičnim djelom drugog reda, iako je to teški zločin, sa trajnim...