Da li je i Đokić „na ledu“: Poslije ostavke 2 ministra u novoj Vladi, sada svi gledaju u lidera SP

Datum:

Share post:

Nakon ostavke ministara Dade Dogana (SP) i Dragoslava Kabića (SNSD) mnogi se pitaju šta čeka lider SP i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Doduše, Đokić, kao prethodna dvojica, pri izboru Vlade nije ni mogao da sakrije svoje probleme sa zakonom u prošlosti, ali se postavlja, ako ništa drugo, onda ljudsko pitanje: Da li je u redu da Đokić zatraži od Dogana da podnese ostavku, ako je i sam imao presudu za krivično djelo prevare?

VIŠKOVIĆ POTVRDIO: Vlada Srpske OSTALA BEZ DVA ministra – Dogana (SP) i Kabića (SNSD)

Naime, Apelacioni sud u Brčkom je 2007. potvrdio presudu Osnovnog suda u Brčkom kojom je Đokić osuđen na tri mjeseca zatvora. Još nekoliko osoba u istom predmetu osuđeno je na dva mjeseca.

Đokić je ove presude pokušao da pobije apelacijom Ustavnom sudu BiH 2009. godine, ali je ona odbijena kao neosnovana.

U odluci Ustavnog suda BiH, koja se može naći na internetu i koju je objavio CIN, citira se presuda Suda u Brčko. U njoj je navedeno je da je apelant (Đokić) kao zastupnim firme “Intermatket” sklopio ugovor sa “Telekomom RS” o korištenju tzv. Interteol servisa. Ukratko, firma se nije pridržavala ugovora te je počinila krivično djelo prevara. Prema nezvaničnim informacijama, Đokić je izbjegao zatvor tako što je novčano platio kaznu, a navodno je kasnije presudu spio da izbriše iz sudske evidencije.

OSTAJE LI VLADA SRPSKE I BEZ TREĆEG MINISTRA: Dogan i Kabić NE MOGU biti ministri zbog ’’saobraćajke“, a Petar Đokić MOŽE – ’’…ako je KRAO’’ impulse od Telekoma!?

Sve ovo je uglavnom poznato javnosti, ali je ponovo počelo da bode oči nakon slučaja Dogan, kada je Đokić saopštio da se slaže sa Dodikom i zatražio da tek imenovani ministar podnijete ostavku. Jer je 2016. osuđen na godinu dana zatvora zbog saobraćajne nesreće iz 2012. Dogan je podnio ostavku, a potom i ministar Kabić, zbog gotovo istih grijeha iz prošlosti.

– Nakon što Kabinet napuštaju dvojica ministara, i to zbog zauzetih principa da ministar u Vladi Republike Srpske ne može biti lice koje je osuđivano na kaznu zatvora, imate vi toga još! Utisak dana je da u novom sazivu Vlade Republike Srpske imamo buljuk presuđenih ministara! Ko nas je kleo, nije dangubio – napisao je na Tviteru predsjednik Sindikata uprave RS, Božo Marić, uz objavljen transkripta presude Đokiću.

 

On je i u programu RTRS upitao da li je Dado Dogan kolateralna šteta ili se to odnosi i na sve ostale nosioce funkcija u Srpskoj.

– Jer, imamo mi dosta takvih ljudi koji su, da tako kažemo, izbrisali svoju krivičnu evidenciju da bi mogli da se nalaze na nekim važnim pozicijama – rekao je Marić.

Osim ovoga, MUP RS je još 2019. podnio izvještaj protiv Đokića Republičkom odnosno Specijalnom tužilaštvu RS zbog sumnji da je oštetio budžet RS pri određivanju iznosa koncesione naknade za EFT Stanari. Tužilaštvo smo pitali u kojoj fazi se nalazi ovaj slučaj, ali odgovor još nismo dobili.

Na potezu je Đokić, ali i politički vrh Srpske, samo što se u ovom slučaju ne mogu pravdati da “nisu znali” za presudu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...