BIJELJINA: SADRŽAJI ZA SVE UKUSE NA ZIMSKOM KORZOU (foto)

Datum:

Share post:

Građane i posjetioce Bijeljine i ove godine očekuje niz događaja tokom praznične sezone u okviru Zimskog korzoa na Trgu kralja Petra I Karađorđevića.
Otvaranje Korzoa je zakazano za podne, 27. decembra, kada će djeca iz vrtića kititi veliku jelku, a u večernjem terminu na scenu izlazi maestro na harmonici Dušan Sekulić.
Naredna tri dana od 19.00 časova na sceni će se smjenjivati „Replay“ i „Middle“ bend, odnosno, Petropavloski pojci, a 31. decembra se dočekuju dvije Nove godine – dječija uz Pozorištance „Maslačak“ i kalendarska uz nastup grupe „Kerber“.
Program će biti nastavljen drugog dana januara kada će u večernjem terminu posjetioce Korzoa zabavljati tamburaši „Stare priče“. Od 3. do 5. januara na redu je malo tvrđi zvuk i nastupe bendova „Firma“ i „Štrajk“, kao i di-džej žurku. Petog januara u Ulicu Vuka Karadžića ponovo dolaze oldtajmeri, ovaj put u novogodišnjem ruhu.
Najradosniji hrišćanski praznik – Božić biće najavljen na Badnje veče službama u crkvama, a litija će, kao i prethodnih godina, krenuti iz crkve Svetog Đorđa do platoa ispred Gradske kuće, gdje će biti nalagan badnjak. Na Božić, od 12 časova, pred Gradskom kućom će biti organizovano lomljenje česnice za najmlađe, a dvanaest najsretnijih mališana će u svom komadu česnice naći zlatnik.
Već tradicionalna Trka Deda mrazeva će biti održana 8. januara, a tog dana u večernjem terminu nastupa „Izgubizmo“ bend.
Dan Republike Srpske biće obilježen 9. januara, kada će od 19.00 časova nastupiti Pavlina Radovanović i „Beogradski sindikat“.
Desetog januara nastupaju mali polaznici Muzičke radionice „Čarolija“, a od 20.00 časova članovi Udruženja guslara i crkveni horovi. Jedanaestog i dvanaestog januara scena je rezervisana za nastupe grupe „Lavirint“ i SKUD „Semberija“, a završni događaj biće na dočeku Nove godine po Julijanskom kalendaru – 13. januara od 21.30 časova, kada nastupa „Amadeus bend“.
Zimski korzo će imati i humanitarnu dimenziju – Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet“ organizuje prikupljanje pomoći za djecu u južnoj srpskoj pokrajini 29. decembra, a 10. januara u Eparhijskom kulturnom centru biće održan donatorski koncert za pomoć manastiru Svetog Luke u Župi Nikšićkoj.
Kao i prethodne godine, na Trgu će od 27. decembra do 13. januara biti postavljeno i malo zimsko drveno selo, gdje će građani moći da kupe osvježavajuće napitke, hranu i novogodišnje i druge suvenire. Radno vrijeme će biti od 12.00 do 22.00 časa. Takođe, za ljubitelje zabave na klizaljkama na Trgu je pri kraju postavljanje klizališta.
Zimski korzo ponovo zajedničkim snagama organizuju Gradska uprava, Turistička organizacija Grada Bijeljina i „Vizija mladih“.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...