BIJELJINA: Učenici iz JANJE u humanitarnoj akciji PRIKUPLJANJA POMOĆI za najugroženije

Datum:

Share post:

Učenici Osnovne škole „Meša Selimović“ i Srednje stručne škole iz Janje, u saradnji sa profesorom vjeronauke Samirom Baćevcem i ove godine organizuju humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za najugroženije građane Janje i migrante smještene u Tuzli.

Učenička humanitarna akcija pod nazivom „Budimo humani, pomozimo najpotrebnije“, najveći primat bi dali migrantima – muhadžirima koji u zimskim danima spavaju na otvorenom, pod šatorima ili na ulici pored autobuske i željezničke stanice u Tuzli. Dosadašnja prikupljena pomoć je dijeljena socijalno ugroženim porodicama u Janji, posebno starijim osobama za koje je pomoć planirana i ovaj put.

Planirano je da humanitarna akcija ove godine bude „Paket za jednog migranta“ i da sadrži toplu odjeću, obuću, rukavice, šalove, veš, sredstva za higijenu, nešto osnovne hrane (konzerve ribe, paštete, čaj, kafa) ili u novcu za koji će namirnice biti kupljene.

Prikupljanje pomoći će trajati od 20. januara do 5. februara tekuće godine, nakon čega će paketi biti prebačeni u Dom kulture, pa transportovani za Tuzlu i predati volonterima koji se brinu o ovim ljudima. Ostali paketi biće podijeljeni najugroženijim porodicama u Janji.

Organizatori pozivaju sugrađane da i ove, kao i prethodnih godina, podrže humanu akciju mladih naraštaja i time učestvuju u činjenju dobra prema mogućnostima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BRAVO, MILICE! Gimnazijalka iz Kikinde osvojila 2 zlatne medalje iz fizike na Svetskom takmičenju u Turskoj! (foto)

Polaznica Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev“ i učenica druge godine Gimnazije, Milica Tomić, osvojila je dve zlatne medalje...

BIJELJINA: Simići iz Trnjaka imaju dugu tradiciju proizvodnje rakije i kuća od drveta (foto)

Jedan od učesnika 13. Međunarodnog sajma turizma i gastrokulture u Bijeljini su i voćnjaci Simić iz Trnjaka. "Mi...

Košarkaši Jahorine prvaci Srpske (foto)

Večeras je u Palama  odigrana i treća utakmica finalne serije doigravanja u okviru MD shop 1.MLRS. Košarkaši Jahorine su...

Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna

Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna Srpska bokserka Sara Ćirković osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je...