Jedan od učesnika 13. Međunarodnog sajma turizma i gastrokulture u Bijeljini su i voćnjaci Simić iz Trnjaka.

„Mi prvi put učestvujemo na nečemu što je forma sajma i moram da kažem da je ovo izuzetno dobra stvar za sve ljude čime god da se bave, a prvenstveno je dobra posjećenost, moram da naglasim. Imamo dugu tradiciju proizvodnje rakije i ja sam je i nastavio, odnosno sam se bavim proizvodnjom već nekih deset do dvanaest godina, ne baš potpuno profesionalno, već kao hobi, ali imamo jako dobar kvalitet. Imam svoje voćnjake koje koristim za proizvodnju. Ukoliko nešto slučajno zatreba, dokupim, ali većinom je sve iz mojih voćnjaka“, rekao je Simić za Dešavanja u Bijeljini.

Površine pod voćnjacima nisu velike – ima dva voćnjaka i oko 250 do 300 voćki.

„Pored proizvodnje rakije, bavimo se i proizvodnjom drvenih kuća, vikendica, nebitna je kvadratura – od deset kvadrata pa do sto i više. Drvo i rakija je nešto čim su se bavili moji i to nam je porodična tradicija. To mi je neko osnovno zanimanje, a rakija mi sve to dođe malo više kao hobi“, istakao je Simić i dodao:

„U zavisnosti od dogovora, možemo da napravimo tzv. sivu gradnju pa da kupac uređuje, a može, u zavisnosti od dogovora, da bude – ključ u ruke, da se sredi sve do kraja. To je baš stvar dogovora investitora i mene. Što se tiče vrste drveta, koristimo meko drvo čamovinu, odnosno jelovina. Kvalitet je tu neupitan, ja ne pravim mnogo tih kuća, ja uradim jednu, dvije, tri, zavisno od veličine, u toku godine, ali gledam da to bude kvalitet na visokom nivou“, zaključio je Simić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име