Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna

Srpska bokserka Sara Ćirković osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je danas u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubjedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

Nošena podrškom sa tribina hale „Aleksandar Nikolić“ mlada predstavnica Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu osvojila je prvo seniorsko zlato, nakon što je osvajala titule prvaka Evrope i svijeta u omladinskoj konkurenciji.

Ćirković je osvojila prvo zlato za Srbiju na šampionatu u Beogradu. Prethodno je Kristina Nađ Varga, u kategoriji do 48 kg, poražena u finalu od Ruskinje Julije Čungalakove i osvojila je srebro.

„Presrećna sam i preponosna jer sam na svom prvom seniorskom Evropskom prvenstvu i to na domaćem terenu osvojila zlato, rekla je Sara Ćirković.

Ćirković je u finalu kategorije do 54 kg ubjedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

„Meč je bio jako dobar, zadovoljna sam, dobra protivnica, dobar tempo. Očekivala sam težak meč“, istakla je Ćirković i zahvalila se navijačima na podršci, posebno onima koji su doputovali iz Bratunca, Malog Zvornika i Zvornika.

Ćirković će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu. „Mogu da obećam da ću se dobro spremiti, tako da očekujte medalju“, poručila je Ćirković.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име