VLADA RS OTPISUJE milionske dugove zdravstvu Republike Srpske?

Datum:

Share post:

Predsjednica RS Željka Cvijanović rekla je da zdravstveni sektor Srpske ima probleme, ali da su mnoge ustanove uspjele da postignu ažurnost o uplatama poreza i doprinosa i izvršavanju tekućih obaveza, što ranije nije bio slučaj.

 

Cvijanovićeva je rekla novinarima u Banjaluci da se u tom sektoru "vuku neki stari dugovi".

"Da li će se država u nekom momentu opredijeliti za otpis određenih stvari i prethodnih dugovanja ili za neki drugi model, to ostaje da se definiše", rekla je Cvijanovićeva i poručila da je Srpska na tom planu opredijeljena da zahtijeva tekuću redovnost.
 

 

Ona je ocijenila da je zdravstvo "ozbiljno skupa stvar", ali da se država trudi da obezbijedi zdravstveno osiguranje i za nezaposlene.

TESTNA REKLAMA

"Trudimo se da svi imaju pristup tom osiguranju. Dakle, ovo je sistem mnogo drugačiji od zapadnog, jer se tamo plaćaju zdravstveni paketi i u skladu sa tim možete imati određene usluge. Ovdje imate svaku zdravstvenu uslugu koju realno ne možete u punom smislu da naplatite", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da će u zdravstvu uvijek biti problema kada je riječ o izmirivanju obaveza. "Biće ih dok god imamo tu humaniju dimenziju u ovom sektoru i širok pristup u zdravstvenoj zaštiti, a to je i naše opredijeljenje", navela je Cvijanovićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: mondo.ba

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Tikve sudovnjače

Tikve sudovnjače, a najpoznatije su natega i vrg, danas rijetko ko gaji mada su nekada imala široku upotrebu...

SERVISNE INFORMACIJE za 15. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...