“VIŠNJIĆEVI DANI“ U BIJELJINI – Na literarnom konkursu najbolja TEODORA PROTIĆ iz Dvorova

Datum:

Share post:

Prvu nagradu na literarnom konkursu, u okviru „Višnjićevih dana“, u kategoriji radova učenika osnovnih škola o temi –  Filipove pjesme su krepile hrabrošću u vremenima buna, osvojila je Teodora Protić, učenica Osnovne škole Dvorovi.
Drugu nagradu osvojila je Maja Radić, učenica OŠ „Meša Selimović“, Janja.

Dvije treće nagrade dodijeljene su radovima dostavljenim pod šiframa Moji ste, koju je napisala Jovana Ivković, učenica osmog razreda OŠ „Petar Kočić“ u Brocu i radu pod šifrom Rima, koju je napisao Đorđe Ilić, učenik devetog razreda OŠ „Aleksa Šantić“ u Ugljeviku.

U kategoriji radova srednjih škola, o temi  – Višnjićeve pjesme su najvjernije i najsnažnije svjedočanstvo ustaničke borbe za slobodu, zbog slabog interesovanja i odziva učenika, dodijeljene su smo dvije nagrade, i to za drugo mjesto.
Nagrađeni su Slađana Lukić, učenica četvrtog razreda Gimnazije „Filip Višnjić“ i Milan Kačarević, učenik Tehničke škole Mihajlo Pupin.

Milan Kačarević

TESTNA REKLAMA

Profesor dr Cvijetin Ristanović, koji je bio na čelu komisije koja je ocjenjivala radove za učenike osnovnih i srednjih škola, kada je u pitanju literarni konkurs, zahvalio je učenicima i profesoriam koji su uzeli učešća na ovogodišnjim „Višnjićevim danim“, ali i ukazao na probelm smanjenja broja onih koji su voljni da daju svoj doprinos održavanju ove kultrune manifestacije.

„Mi već nekoliko godina imamo osipanje broja učesnika. Ne mogu sa sigurnošću da govorim o uzrocima, ali mislim da izostaje pomoć osnovnih i srednjih škola, a naročito visokoškolskih organizacija. Kultura je zapostavljena uopšte.  Nadam se da će naredne generacije shvatiti značaj poezije Filipa Višnjića i da će masovnije učestvovati u ovim aktivnostima“, rekao je Ristanović.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...

BORENOVIĆ NEŠIĆU: “Javio se i treći ljiljan“

Predsjednik PDP RS, Branislav Borenović, oglasio se na društvenoj mreži Twitter odgovarajući predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću na prozivku...

Milion KM podsticaja za mala i srednja preduzeća

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dodjelu oko milion KM podsticaja za...