VEĆINA ODBORA DNS za nastavak saradnje sa SNSD-a: Hoće li se "ISPEGLATI" odnosi stranaka?

Datum:

Share post:

Više od pola gradskih i opštinskih odbora DNS-a je za nastavak saradnje sa koalicijom na republičkom nivou, , kao i ministri ove stranke u Vladi Republike Srpske. 
 
Milorad Dodik danas poručuje da su u DNS-u tražili da se njihovi opštinski odbori izjasne i donesu konačnu odluku. Čini se, kaže, da su rekli svoje.

"Ja mislim da upravo izjašnjavanje na terenu što se toga tiče pokazalo je privrženost koaliciji koja ne traje kratko, nego dugo, i da ćemo uspjeti da sve nejasnoće koje imamo između sebe sigurno ispeglamo kroz dijalog koji se već ostvaruje", kaže Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Što se Gradskog odbora Banjaluka tiče, predsjednik stranke Nenad Nešić je najavio da će ga raspustiti u slučaju da otkažu poslušnost stranačkom Predsjedništvu. U banjalučkom DNS-u danas – muk.

Sekretar Gradskog odbora Ljubo Ninković, koji je prije nekoliko dana rekao da podržava Igora Radojičića i koalicioni sporazum, danas se nije javljao na telefon. 

TESTNA REKLAMA

Ognjen Tadić, član Predsjedništva Gradskog odbora, nije htio ništa da komentariše. Što se tiče statusa koalicije na republičkom nivou, eventualni izlazak DNS-a ni na koji način ne može da utiče na donošenje odluka – poručuje prvi čovjek parlamenta Srpske.

"I dalje u skupštinskoj većini je preko 50 narodnih poslanika. Možda nemamo i nećemo imati svaki put dvotrećinsku većinu za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa koji pokreće srpski član Predsjedništva BiH, ali svima treba da je stalo da zajedno štitimo te interese", rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Ubrzo nakon razlaza između SNSD-a i DNS-a, krenule su smjene kadrova koji nisu za koaliciju. Prvi je smijenjen Marko Kubatlija, v.d. direktora Područne jedinice Poreske uprave u Istočnom Sarajevu. Nakon njega, bez funkcije je ostao Marko Aćić, v.d. direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...