Uhapšen pripadnik Granične policije

Datum:

Share post:

Policijski službenik Jedinice granične policije Bijeljina čiji su inicijali M.B. uhapšen je u akciji "Škorpion" zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Direktor Granične policije Zoran Galić rekao je da je nedopustivo to što i među policajcima ima onih koji su krenuli putem korupcije, te dodao da borba ove policijske agencije protiv kriminala, obuhvata i čišćenje vlastitih redova.

"Učešće u ovoj operativnoj akciji, uz kontinuitet saradnje s drugim policijskim agencijama i borbe protiv organizovanog i svih vrsta prekograničnog kriminala, još je jedan pokazatelj spremnosti Granične policije BiH na nultu toleranciju i borbu protiv korupcije, zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada u službi", istakao je Galić.

 

U akciji "Škorpion", čije se završne aktivnosti ralizuju danas na području Bijeljine i Brčkog, učestvuju pripadnici Granične policije BiH, uz službenike Policije Brčko distrikta BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, a realizuje se po nalogu Tužilaštva BiH.

TESTNA REKLAMA

Akcija je usmjerena na prikupljanje dokaza, istraživanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala, s akcentom na neovlašten promet oružjem i vojnom opremom i krijumčarenje ljudi i roba.

Među brojnim aktivnostima zajedničkih policijskih timova pripadnici Granične policije, u saradnji sa službenicima Policije Brčko distrikta danas su izvršili pretrese, između ostalih i porodične kuće i vozila policijskog službenika Granične policije

 

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...