UG ''Otaharin'' putem donatora OBEZBIJEDIO tablete i internet za djecu/učenike romske populacije

Datum:

Share post:

Udruženje građana „Otaharin“ iz Bijeljine, je započelo podjelu tableta za djecu romske populacije – učenike osnovnih i srednjih škola na području Grada Bijeljina.

Tableti i internet obezbjeđeni su od strane dugogodišnjih donatora i partnera. Uz podršku Stiftung HUMuS (www.stiftung-humus.de i betterplace.org) iz Njemačke, UG „Otaharin“ obezbjedilo je tablet uređaje na korišćenje za 59 porodice koje broje 103 djece školskog uzrasta. Takođe, uz podršku Save the Children in North West Balkans za korisnike su obezbjedili i kartice za mobilni internet saobraćaj u vrijednosti od 8 GB mjesečno, što iznosi 16 GB do kraja školske 2019/20. Na ovaj način, obezbjedili su trostruku podršku u praćenju nastave na daljinu, a ona se ogleda u svakodnevnom individualnom radu sa djecom u Dnevnom centru, a zatim i kroz obezbjeđivanje tableta i kartica sa internetom.

 
„Od početka pandemije izazvane pojavom COVID 19 virusa, UG „Otaharin“ radi na procjeni potreba kako bi pružilo adekvatnu podršku za sve romske porodice. Kao jedna od identifikovanih potreba svakako je i nemogućnost praćenja nastave putem interneta. Kao najčešći problemi koji se javljaju prilikom praćenja online nastave, izdvajaju se nemogućnost djece da isprate i razumiju sve što se predaje, nemogućnost djece da stignu sve da prepišu, nesnalaženje roditelja i djece u udžbenicima, što im otežava da nađu gradivo koje je ispredavano, ili koje je za zadaću, nepismenost roditelja, zbog čega nisu u mogućnosti da prate napredak djece, niti da im pomognu prilikom izrade domaćih zadataka, kao ni da komuniciraju sa učiteljima/razrednim starješinama, činjenica da većina porodica nema priključen internet, zbog čega roditelji nisu u viber grupama koje su napravili učitelji/razredne starješine radi lakše komunikacije i slanja zadaće“, rekli su iz ovog Udruženja.

Uzimajući u obzir sve gore navedene činjenica, kao i to da većina djece ne rade domaću zadaću, ili nisu u mogućnosti da je pošalju učiteljima/razrednim starješinama njihovi napori su bili usmjereni da se za ovu djecu obezbijede tableti i mogućnost korišćenja interneta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...