Šta će biti sa Račanskom – ulicom bijeljinske mladosti?

Datum:

Share post:

Najave o izgradnji ulice koja će spajati novu autobusku stanicu sa novim kružnim tokom kod Centra za visoko obrazovanje i Komitskom ulicom, otvara još jedno važno pitanje za Bijeljinu: Šta će biti sa Račanskom?
 
 
S obzirom da se trasa planirane nove ulice nalazi u blizini Račanske, logično je pitanje da li će se uskoro pristupiti i uređenju okolnih ulica, prije svega Račanske kao glavne saobraćajnice u tom dijelu grada?

Trotoari u Račanskoj, u ''50 nijansi sive''
Račanska ulica, koja je uvijek bila „žila kucavica“ i „ogledalo“ Bijeljine, ulica bijeljinske mladosti kojom su koračale mnoge generacije srednjoškolaca i studenata, promenada najljepših ljubavnih uspomena i prijateljstava ovoga grada, već dugo je oronula i zapuštena!

Asfalt u Račanskoj toliko je dotrajao da se veoma često otvaraju rupe do dubine starog austrougarskog druma. Na više puta prekopavanim trotoarima, uvalama i gudurama, bukvalno se lome noge, pa bijeljinski srednjoškolci zbijaju šale sa tim govoreći da su trotoari u Račanskoj, u „50 nijansi sive“.

TESTNA REKLAMA

Rasvjeta i elektro-mreža iz sredine prošlog vijeka
Rasvjeta u Račanskoj i danas je na nivou kao sredinom prošlog vijeka, kad radi! Ista je situacija sa elektro-mrežom jer Račansku i danas „krase“ drvene bandere. U velikoj mjeri je uništen i nekada prelijepi drvored.

Na raskrsnici Račanske i Beogradske neophodni su semafori jer se tu često događaju saobraćajne nezgode, a to je posebno važno zbog djece koja na toj kritičnoj raskrsnici prelaze ulicu na pješačkom prelazu. Semafori su neophodni i na još nekoliko tačaka u Račanskoj. Potrebno je, i moguće, uraditi i treću kolovoznu traku za parkiranje vozila, kao što je to već urađeno u nekim drugim bijeljinskim ulicama. Potrebno je, i moguće, izgraditi i biciklističku stazu u Račanskoj, kao i još neke dodatne sadržaje, posebno u dijelu oko srednjoškolskog centra.

Na kraju, daleko najveći problem je nedostatak kanalizacije u Račanskoj i okolnim ulicama. Veliki broj privatnih kuća i sve veći broj višespratnica nalaze se na septičkim jamama, zbog čega ovom dijelu Bijeljine prijeti prava ekološka katastrofa ukoliko se uskoro ne izgradi kanalizacija.

Račanska je bila, a biće i ubuduće – ulica bijeljinske mladosti! Tom ulicom i dalje svakodnevno prolazi hiljade mladih koji zaslužuju sigurniju, ljepšu i moderniju Račansku. I mnogobrojni stanovnici Račanske i okolnih ulica pitaju se da li će, i kada, dočekati uređenje ovog dijela Bijeljine?

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...