REFERENDUM U BIJELJINI: Danas u podne počinje podjela glasačkog materijala

Datum:

Share post:

Postupak opoziva gradonačelnika Bijeljine sprovodi se na gotovo identičan način kao lokalni izbori, a na 183 biračka mjesta u gradu pravo glasa ima oko 112.000 građana, izjavila je Srni predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva Dijana Savić Božić.

“Podjela glasačkog materijala biračkim odborima je danas u 12.00 časova i oni voze materijal u pratnji policije”, najavila je Božićeva.

Prema riječima Božićeve, biračka mjesta otvaraju se u nedjelju u 7.00 časova, glasanje traje do 19.00 časova.

U postupku opoziva učestvuju svi politički subjekti koji su učestvovali i na lokalnim izborima 2020. godine, a njih je 85.

Glasove broji birački odbor u prisustvu posmatrača, isto kao za lokalne izbore.

Potvrdu rezultata daje Repubička izborna komisija, a ako opoziv prođe – Centralna izborna komisija BiH odlučuje o datumu vanrednih izbora za gradonačelnika Bijeljine.

Referendumsko pitanje glasi “Da li ste za opoziv /smjenu/ gradonačelnika grada Bijeljine LJubiše Petrovića”, a glasa se “za” opoziv ili “protiv” opoziva.

Referendum u nedjelju, 19. marta, u Bijeljini prvi je koji se održava u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...