STEVANDIĆ: Počela procedura za izbor delegata za Vijeće naroda

Datum:

Share post:

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izrazio je zadovoljstvo jer u dobroj demokratskoj atmosferi sa puno uvažavanja danas u Banjaluci počela procedura za izbor delegata za Vijeće naroda srpske iz reda ostalih, reda Bošnjaka, Hrvata i Srba.

Stevandić očekuje da će danas biti završen najveći dio posla u vezi sa tim.

– Drago mi je što možemo konstatovati da je Narodna skupština Srpske kao i do sada najekspeditivnija i prva završava poslove oko predlaganja delegata za Vijeće naroda, a za koji dan i za Dom naroda BiH, kao što će prva izabrati novu Vladu Srpske – rekao je Stevandić novinarima.

Stevandić je nakon početka procedure izbora elektore za izbor delegata za klubove Hrvata, Bošnjaka, te Klub iz reda ostalih naroda u Vijeću naroda Republike Srpske, istakao značaj i da ove aktivnosti protiču u dobroj i demokratskoj atmosferi.

TESTNA REKLAMA

– Time šaljemo poruku da smo najstabilniji, najorganizovaniji, ali i najmirniji dio u BiH – rekao je Stevandić.

Kada je riječ o listama za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, on je naveo da su one upućene Centralnoj izbornoj komisiji BiH.
– Mislim da tu nema ništa sporno, tako da očekujem da danas ili najkasnije sutra dobijemo ovjerene liste – rekao je Stevandić.

Predstavnici hrvatskog, bošnjačkog i ostalih naroda u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj danas će, u odvojenim procedurama izbora, u Narodnoj skupštini Srpske birati elektore za izbor delegata za klubove Hrvata, Bošnjaka, te Klub iz reda ostalih naroda u Vijeću naroda Republike Srpske. Nakon izbora elektora biće objavljeno saopštenje.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.ccom

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Pandurević PROZVLA Milovanovića, on joj UZVRATIO : “LJUBE (Ljubiša Petrović) je taj koji po nalogu OPSTRUIŠE” (foto)

Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS-a, danas je na Twitteru komentarisala zagađenje u Bijeljini i tom prilikom prozvala...

MODRIČA: Obilježeno 30 godina od protjerivanja i egzodusa 5. 000 Srba sa prostora Gostovića i Žepča

Prije 30 godina pripadnici tzv. Armije BiH protjerali su oko 5.000 Srba sa njihovih ognjišta u rejonu Gostovića kod...

MUSTAFA GRADAŠČEVIĆ: Izbori u Islamskoj zajednici BiH – Džematlije birale predstavnike za tri nivoa

-Održani su izbori u našoj Islamskoj zajednici, te sam iskoristio svoju obavezu i pravo, i glasao u mom...

GRADONAČELNIK BIJELJINE STUDENTIMA: Sutra posljednji dan za predaju dokumentacije!

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se oglasio na svom zvaničnom FB nalogu i tom prilikom obavijestio javnnost, konkretno studente...