STANIVUKOVIĆ NAJAVIO nadzor kvaliteta rada i utroška sredstava zimske službe

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je danas određene vrste izmjena kada je riječ o zimskoj službi, u prvom redu uvođenje mjera u vezi sa kontrolom i nadzorom kvaliteta rada i utroška sredstava.

 

"Grad do sada nije imao adekvatan nadzor ni u zimskoj službi, nije se znalo koliko je mašina koja čisti puteve prešla stvarno kilometara, niti koliki je stvarni utrošak soli za posipanje puteva, a to sve može biti izvor za manipulacije", rekao je Stanivuković novinarima nakon sastanka sa predstavnicima preduzeća angažovanih za čišćenje snijega, službe Hitne pomoći, Civilne zaštite i preduzeća koja obavljaju javni prevoz u gradu.

Prema njegovim riječima, vjerovatno će se do naredne sezone ići sa tim da izdvoje sredstva ili da se aneksima ugovora predvidi da se sa GPS-om prate službe – da li su zaista uradile sve što je potrebno, da li su prošle sve ulice, kao i ugrađivanje mjerača bačene soli.

TESTNA REKLAMA

Stanivuković je dodao da je naslijedio već potpisane ugovore za obavljanje poslova zimske službe.

On je rekao da današnjem sastanku, mada su uredno pozvani, nisu prisustvovali predstavnici "Puteva Republike Srpske" iako u Banjaluci postoje magistralni putevi, koje ne održavaju gradske službe već to preduzeće.

Stanivuković je naglasio i da je potrebna posebna saradnja sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom da Banjaluka, kao najveći grad u Srpskoj, treba da ima vremensku prognozu za područje grada, kao i da će poseban tretman, saradnja i komunikacija biti ostvareni sa službom Hitne pomoći.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...