SP: MUP da utvrdi identitet lica koja su učestvovala u nasilju u Doboju

Datum:

Share post:

Socijalistička partija (SP) zatražila je od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske da utvrde identitet lica i okolnosti koje su dovele do organizovanog nasilja i narušavanja javnog reda i mira u dobojskom hotelu "Park" prije i tokom sjednice Glavnog odbora ove partije.

Iz SP-a osudili su, kako kažu, nasilni pokušaj da bude spriječeno održavanje sjednice Glavnog odbora stranke na kojoj su iz partije isključeni Maksim Skoko, Goran Selak i Milenko Savanović zbog "grubog kršenja Statuta i nanošenja velike štete partiji, njenim organima i članstvu".

Za pokušaj blokade i nasilan ulazak u prostorije u kojima je pripremana sjednica Glavnog odbora odgovorni su isključeni članovi partije, koji su koordinisali grupom zatvorskih stražara iz Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka, pokušavajući da zastraše članove Glavnog odbora, saopšteno je iz SP-a.

U saopštenju se navodi da SP promoviše mir, tolerenaciju i razumijevanje, a ne nasilje, prijetnje i ucjene kojima su, kako kažu, pojedinci pokušali da spriječe održavanje sjednice Glavnog odbora.

"To je nezapamćeno u istoriji Republike Srpske. Odlučno demantujemo pokušaj spinovanja da je jučerašnja sjednica Glavnog odbora nelegalna, te tvrdimo da je neupitan legitimitet odluke o isključenju Skoke, Selaka i Savanovića sa 56 glasova za i samo šest protiv", navedeno je u saopštenju.

SP je pozvala članstvo na jedinstvo i smirenost, dodajući da ih očekuju lokalni izbori i nove pobjede. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...