SG BIJELJINA: Odbornici najavili krivične prijave protiv Gradonačelnika

Datum:

Share post:

Skupština grada Bijeljina odbila je danas izveštaj o izvršenju lokalnog budžeta, uz ocjenu odbornika da on na stotinu stranica pokazuje opšti nerad gradonačelnika LJubiše Petrovića, realizaciju iznad plana za plate u Gradskoj upravi i samo jedan odsto za projekte u opštem interesu građana.

Odbornici su podržali nacrt rebalansa gradskog budžeta, koji predviđa rast sa 60 na 70 miliona KM, uz najavu odbornika Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ da u nastavku procedure njegovog usvajanja neće podržati traženih 1,3 miliona KM dodatno za plate zaposlenih u Gradskoj upravi.
Potpredsjednik gradskog parlamenta Milenko Mitrović najavio je podnošenje krivične prijave protiv gradonačelnika.
„Građani, gradonačelnik Bijeljine vas laže, on ima 11 savjetnika i 11 potpisnika, a za Ginisov je rekord da je u ovoj godini zaposlio u Gradskoj upravi 107 ljudi bez konkursa i na određeno vrijeme i još 33 na drugi način. To je njegova publika na političkim skupovima, botovi u kampanji, recitatori na skupovima“, rekao je Mitrović na sjednici.
Podnošenje krivične prijave protiv gradonačelnika najavio je i odbornik SNSD-a Zlatan Lazarević, koji je u raspravi ocijenio da izvještaj o izvršenju budžeta pokazuje degradaciju Bijeljine i opšti nerad Gradske uprave.
Odbornik SNSD-a Vaso Arsenović naveo je da je gradonačelnik za plate potrošio više od dozvoljenog budžeta, kao i za tekuće pomoći, ali je za kapitalne rashode utrošen samo jedan odsto budžeta, što je nazvao poražavajućim.
„Krši se i prepravlja budžet, na računu stoji neraspoređeno 10 miliona KM, u uslovima inflacije to je porazno jer novac propada. To nije domaćinski odnos prema građanima“, rekao je Arsenović.
Odbornik SNSD-a Danijela Đukin izašla je pred gradonačelnika da mu u oči kaže da je nehumano što izdvajanja za primarnu zdravstvenu zaštitu stanovništva ne dolaze, kasne, što su umanjena do sada za 20.000 KM, a da je od obezbijeđenih 230.000 KM za rekonstrukciju zdravstvenih ambulanti u selima koje prokišnjavaju ili se urušavaju realizovano svega 1.200 KM.
Odbornik SNSD-a Miroslav Milovanović rekao je da gradonačelnik nekontrolisano troši narodni novac građana Bijeljine i da je bio vrlo izdašan kod povećanja troška za plate u Gradskoj upravi, dok je za kapitalne investicije realizacija budžeta jedan procenat.
„U Gradskoj upravi se ne radi ništa za poboljšanje života građana“, ocijenio je Milovanoviće.
Odbornik RSS-a Ivana Stanišić je ponovo upozorila da dvije godine u Bijeljini niko ne održava kišnu kanalizaciju.
Nakon vrlo oštrih kritika na rad gradonačelnika i Gradske uprave, odbornik PDP-a Slaviša Marković je u skupštinskoj raspravi rekao da nema političkog revanšizma u trošenju budžeta grada.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...