SELAK: Ustavni sud BiH je ''prijeki sud za Srbe''

Datum:

Share post:

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak izjavio je da Ustavni sud BiH postaje “prijeki sud za Srbe” i da oživljava zloglasnu maksimu iz doba turske okupacije – kadija te tuži, kadija ti sudi.

“Posljednjom svojom odlukom Ustavni sud BiH je nastavio davno započeti proces ugnjetavanja Srba i oduzimanja prava Republici Srpskoj. Pravni je nonsens da u sastavu Ustavnog suda imamo sudije strance, stoga prioritet političarima iz Srpske treba da bude odstranjivanje stranih sudija iz Ustavnog suda,” izjavio je Selak.

Predsjednik Socijalističke partije Srpske naglašava: “Evropska unija nam je postavila 14 prioriteta koje moramo ispuniti na našem putu ka EU. Smatramo da uređivanje sastava Ustavnog suda BiH mora da bude prioritet nad prioritetima i da ne trebamo otvarati ni jednu temu u BiH sve dok se ne riješi problem Ustavenog suda.”

“U modernim pravnim sistemima ne postoji sud kakav je Ustavni sud BiH. NJegov sastav, način odlučivanja i vrste odluka neodoljivo podsjećaju na mračna vremena turske okupacije kada je kadija i tužio i sudio. U 21. vijeku nema mjesta jednoj tako retrogradnoj instituciji, zaključio je Selak.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...