Selak, SPS: Oni koji slave etničko čišćenje zaslužuju samo žaljenje

Datum:

Share post:

Avgustovski pogrom i protjerivanje stotina hiljada Srba iz Krajine je najveće etničko čišćenje u Evropi i zločin za koji niko nije procesuiran i žalosno je što u 2022. godini jedna članica Evropske unije taj dan proslavlja rugajući se žrtvama i prognanima, poručio je predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak. Zemlja i narod koji svoju državnost zasnivaju na genocidu zaslužuju prvenstveno sažaljenje, dodao je Selak.

– Iz dosadašnje istorije, trebalo bi da smo svi naučili jednu važnu lekciju a to je da stranim gospodarima na Balkanu rok trajanja nikad nije dugačak. Hrvatska danas očigledno ima podršku Evropske unije i međunarodne zajednice da slavi etničko čišćenje, ali brzo će doći dan kada će tog da se stide i kao narod i kao država. Gledajući i slušajući najviše hrvatske zvaničnike i njihovu proslavu, normalan čovjek može da osjeti samo sažaljenje prema normalnim građanima Hrvatske. Poruke mržnje, ratno huškanje i izrugivanje žrtvama i prognanima ne mogu donijeti ništa dobro, ni Hrvatskoj ali ni regionu – poručio je Selak.

On je naglasio da Republika Srpska i Srbija nikad više neće i ne smiju dozvoliti da Srbi kao narod budu žrtve genocida, te da je dužnost današnjih generacija da sačuvaju sjećanje na stradale.

– Jedina ispravna politika srpskog naroda je jedinstvo i međusobna podrška i to smo mogli da naučimo na bezbroj primjera u prošlosti. Podrška našem narodu na Kosmetu, podrška povratnicima u FBiH i Hrvatsku, jačanje veza sa dijasporom i čvrsta saradnja Srpske i Srbije su uslovi da nam se više nikad ne dešavaju pogromi i pokolji – istakao je Selak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...