SDS U PROBLEMU: Sankcije Amerike SDS-u gase račun u banci – KAKO IZAĆI NA IZBORE!?

Datum:

Share post:

SDS je u velikom problemu!?


-Kako izaći na izbore ako se ugasi račun stranke kao pravnog lica?

-Promjena imena stranke?

-Izlazak na Lokalne izbore pod plaštom Udruženja građana?

-Da li su pojedini funkcioneri SDS (unaprijed) već registrovali Udruženja građana ili će iskoristiti postojeća?

-Da li je neko “iz sadašnjih, postojećih redova“ SDS već znao za nagovještaj “aktivirinja“ američkih sankcija (tzv.američka crna lista)?

-Šta se dešava ako banka SDS ne ugasi račun? Ko, šta, kako, kuda, kome…?

-Mnogo pitanja, a malo odgovora u SDS!

Možda će se više znati posle sutra (srijeda, 27. mart 2024. godine) za kada je “nezvanično“, za sada, zakazana sjednica Predjedništva SDS sa početkom u 16.00 časova u Doboju!?

Ministarstvo finansija i trezora, odnosno Odjeljenje za kontrolu strane imovine (OFAC) je SDS 16. decembra 2004. godine stavilo na listu sankcija SAD (tzv.američka crna lista).

Tako je i najnovija odluka da banke ne smiju poslovati sa onima sa crne liste stvorila SDS nove probleme.

Takođe poznato je da je predsjednik SDS Milan Miličević dobio obavještenje od pojedinih banaka da moraju zatvoriti račune i samim tim najveća opoziciona stranka u Srpskoj ostaje bez finasijskih transakcija jer se stranka nalazi na listi sankcija SAD.

Jasno je, postavlja se i pitanje, kako i na koji način se SDS može prijaviti uopšte na izbore jer gašenjem računa u banci SDS prestaje biti i ’’pravno lice’’?

SANKCIJE: UGAŠEN „DOMEN“ SDS RS (foto)

Srpska demokratska stranka je 14.02.2023. godine ostala bez internacionalnih domena sdsrs.com i sdsrs.net koji su ugašeni kao posljedica primjene sankcija uvedenih od strane američkih vlasti (tzv.američka crna lista).

SAD su SDS u prošlosti odblokirali sredstva sa računa i tako im omogućili da se kandiduju na izborima ali je stranka ostala na crnoj listi Ministarstva finansija i trezora, odnosno Odjeljenje za kontrolu strane imovine (OFAC) u SAD.

Pooštravanje sankcija koje je pokrenulo Ministarstvo finansija SAD preko bankarskog sektora moglo bi najviše koštati SDS jer su banke upozorene da rizikuju oduzimanje SFIT koda ako posluju sa onima na crnoj listi što automatski znači gubljenje licence i zatvaranje banke te samim tim sve osobe sa crne liste uključujući fizička i pravna lista ostaju bez bankarskih računa i mogućnosti da leglano posluju.

Iz svega poznatog javnosti, prozilazi činjenica a i sama pitanja na koje trenutno u SDS nema niko odgovor.

-SDS je u velikom problemu!?
-Kako izaći na izbore ako se ugasi račun stranke kao pravnog lica?

-Promjena imena stranke?

-Izlazak na Lokalne izbore pod plaštom Udruženja građana?

-Da li su pojedini funkcioneri SDS (unaprijed) već registrovali Udruženja građana ili će iskoristiti postojeća?

-Da li je neko “iz sadašnjih, postojećih redova“ SDS već znao za nagovještaj “aktivirinja“ američkih sankcija (tzv.američka crna lista)?

-Šta se dešava ako banka SDS ne ugasi račun? Ko, šta, kako, kuda, kome…?

-Mnogo pitanja, a malo odgovora u SDS!

Vjerovatno će se nešto više znati posle sutra (srijeda, 27. mart 2024. godine) za kada je “nezvanično“, za sada, zakazana sjednica Predjedništva SDS sa početkom u 16.00 časova u Doboju!?

IMPLIKACIJE SANKCIJA

Kao rezultat dosadašnjrg djelovanja, sva imovina i udjeli u imovini sankcionisanih lica koji su u Sjedinjenim Državama ili u posjedu ili pod kontrolom lica iz SAD blokirani su i moraju biti prijavljeni u OFAC.

Osim toga, blokirani su i svi subjekti koji su u vlasništvu, direktno ili indirektno, pojedinačno ili ukupno, 50 posto ili više, od strane jednog ili više blokiranih lica. Sve transakcije lica iz SAD unutar (ili u tranzitu) Sjedinjenih Država koje uključuju bilo kakvu imovinu ili interese u imovini sankcionisanih ili na drugi način blokiranih lica zabranjene su, osim ako nisu odobrene opštom ili posebnom dozvolom koju izdaje OFAC, ili su izuzete.

Zabrane uključuju pružanje bilo kakvog doprinosa ili davanje sredstava, dobara ili usluga od strane, za ili u korist bilo kojeg blokiranog lica, ili primanje bilo kakvog doprinosa ili primanje sredstava, dobara ili usluga od bilo kojeg takvog lica.

Osim toga, finansijske institucije i druga lica koja učestvuju u određenim transakcijama ili aktivnostima sa sankcionisanim pojedincima mogu se time izložiti sankcijama ili biti predmetom prinudne naplate potraživanja.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...