SDS: Nećemo se odazvati sastanku NITI POTPISATI IZJAVU o imovini Srpske u NSRS

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost SDS prenosimo u cjelosti:

„Zaključci Predsjedništva Srpske demokratske stranke

1. Dokument „Izjava parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske o postupcima djelovanja organa Republike Srpske i predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH“ je više politička deklaracije SNSD-a kakvu je javnost više puta imala priliku da vidi bez realizacije zaključaka nego ozbiljan dokument kojim se definiše pitanje imovine Republike Srpske. Takav dokument je nemoguće amandmanima izmijeniti i Predsjedništvo SDS ga odbacuje.

2. Pošto Predsjedništvo SDS odbacuje predloženi dokument, v.d. predsjednika SDS-a neće se odazvati sastanku na kome Izjava treba biti potpisana danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

3. Predsjedništvo SDS konstatuje da od predloženih 21 tačke izjave samo jedna tačka tretira pitanje državne imovine i dok ostatak izjave tretira hiljadu puta ponovljene lažne politike SNSD-a koje se tiču vraćanja nadležnosti, međuentitetskog razgraničenja i hiljadu puta lažnog srbovanja u režiji SNSD-a.

4. Srpska demokratska stranka na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske predložiće svoje zaključke koji će se ticati isključivo pitanjem državne imovine „kao javnog dobra“ koje je dejtonski mirovni sporazum decidno dodijelio entitetima Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

5. Predsjedništvo SDS izražava razočarenje činjenicom da u ovom trenutku, zahvaljujući manipulativnom dugogodišnjim djelovanjem Milorada Dodika, ne postoji ni najmanji prostor za raspravu o nacionalnom jedinstvu jer je svojim politikom obesmislio pojam nacionalnog jedinstva. Iznenađuje i reakcija pojedinih opozicionih političkih subjekata koji su zbog sitne političke koristi za sebe, nasrnuli na Srpsku demokratsku stranku.

6. SDS će u budućem periodu raditi na stvaranju uslova i političkog ambijenta za kreiranje iskrenog nacionalnog konsenzusa po važnim pitanjima za Republiku Srpsku a to državna imovina jeste, te će u tu svrhu kreirati atmosferu da se u javnosti stvori prostor da se o važnim nacionalnim pitanjima razgovara te ćemo se odazivati uvijek na sastanke ukoliko procijenimo da važnost teme to zahtjeva, ako ni zbog čega drugog da razotkrijemo lažnu patriotsku politiku.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...