Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da SDS ne smije da potpiše dokument koji predstavlja afirmaciju prava i statusa koje Republika Srpska ima prema Ustavu BiH i Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Dodik je izjavio da je predsjednik SDS Milan Miličević bio na sastanku koji je prošle sedmice sazvao i tada nije iznio nijednu primjedbu na teme o kojima se govorilo niti se tada govorilo o ovome što danas može da se pročita kao stav SDS.

– Imam osjećaj da razgovaram sa dvije različite osobe ili da je Milan Miličević doživio naglo preumljenje, pa ga ne možemo prepoznati. Dokument koji SDS, sad je jasno, ne smije da potpiše, nije ništa drugo do afirmacija prava i statusa koje Republika Srpska ima po Ustavi BiH i Dejtonskom mirovnom sporazumu. Zato treba jasno i javno reći da SDS ne podržava afirmaciju statusa Republike Srpske predviđenog Dejtonskim mirovnim sporazumom -rekao je Dodik, na pitanje da prokomentariše izjavu Miličevića da SDS neće potpisati dokument o imovini Republike Srpske.

On je istakao da je SDS oteta partija od nekoliko odmetnutih pojedinaca i ambasada koje ih drže za taoce.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име